Holul este în majoritatea caselor un spațiu mic, îngust de obicei, o zonă tranzitată, ce face legătura între mai multe încăperi sau se regăsește în zona intrării. Acest spațiu e necesar a fi bine organizat, pentru că aici mobilierul întâlnește mai multe funcțiuni. Pe lângă acest rol, aducem spre admirare câteva scheme cromatice cu galben.
Scopul principal al holului este cel de circulație, indiferent că discutăm despre un hol lung pe un singur nivel sau chiar despre un hol în care regăsim scara pentru etaj. Pentru casele pe pământ, această încăpere este și un amortizor termic dacă se află în zona de intrare, astfel încât aerul rece sau cald să nu ajungă direct în spațiul locuit.
Ceea ce e important din punct de vedere estetic este faptul că holul este cel care formează prima impresie asupra casei. Prin urmare, e bine să fie ca un „statement”! Vă invităm să descoperiți cum să faceți acest lucru prin culoarea galben + alte reguli general valabile.
Creați un perete vedetă | Galben, alb si maroul lemnului
Recomandăm pereți albi și un perete cu pattern-uri luminoase. Alb, galben și maroul lemnului aduc gând de vară. Pentru a păstra accentul pe imprimeuri vibrante, acest hol ascunde lucrurile într-o piesă de mobilier tip consolă și alte modalități de depozitare chic. Toate aceste părți de accent reprezentate prin textura lemnului sunt coordonate excelent pe peretele cu tapet de grafică cu galben și maro închis.
Aduceți cât mai mult lumina naturală | Galben, alb și negru
Lumina naturală este unul dintre cele mai importante elemente dintr-o încăpere. Culori și texturi își schimbă valențele în funcție de aceasta. Pentru a o amplifica, folosiți oglinzi generoase. În plus, acesta dau senzația de spațiu mai mare. Dacă totuși holul din interiorul casei nu are nici o fereastră, nici o sursă de lumină naturală, cel mai plăcut este să introduceți un luminator. Lumina zenitală are un aport mult mai mare și este varianta cea mai recomandată pentru scări.
Cât despre combinația alb-negru, aproape imposibil să dai greș cu ea, e recomandat să e înveselești cu o singură culoare. De ce nu galben? Ușa galbenă este foarte des întâlnită în Dublin, orașul celor mai frumoase uși de intrare.
Poziționați pendule sau aplice de-a lungul coridorului | Galben, gri
Lumina ambientală este cea care contribuie la crearea ambianței. Nu mizați pe un singur corp de iluminat. Chiar dacă vreți lumină doar pe tavan, amplasați mai multe corpuri – pot fi aplice sau pendule de dimensiuni mici. Dacă sunt aplice, gândiți-vă la o compoziție pe care o puteți obține cu ele.
Cât despre galben și gri, vă recomandăm să adăugați tonuri de cărămiziu sau grena. „The cozy feel” este astfel garantat.
Un must – banca pentru depozitare | Galben și verde
Ei, da! Acum intrăm în lumea specialiștilor. Această combinație de culori o recomandăm pentru stilul vintage sau clasic. Prin urmare, Benjamin Moore recomandă Vanilla Ice Cream în combinație cu olivul închis Gloucester Sage. Pentru un accent vesel, aduceți turquise deschis în încăpere printr-o textură preferată vouă (poate fi spre exemplu un scaun sau o lampă).
Cât despre mobilier, este musai să aveți un pantofar. Dar, acest pantofar poate fi transformat în bancă (poate avea sertare sau pur și simplu uși) astfel încât să vă puteți așeza. Cel mai uzual, deasupra se află cuierul sau fereastra.
Nu uitați de măsuța de la intrare | Galben și bleumarin
„For royals”, galbenul și bleumarin au făcut casă bună de-a lungul timpului în reședințe nobiliare sau principiale. Așadar, dacă dețineți o casă cu iz istoric, vă recomandăm ca alături de un fundal neutru, în completare cu piese de mobilier în același ton, să utilizați cele două culori.
O consolă sau un secretaire pe unul din pereții de la intrare sunt nu doar funcționale, dar ajută la crearea „peretelui vedetă”. Pe acesta puteți pune cheile într-un bol, geanta, un buchet de flori sau corespondența până ajungeți să o citiți.
În funcție de gusturile fiecăruia, aveți posibilitatea de a alege un covor de impact cromatic. Alte contribuții personale la o atmosferă caldă pot fi câteva rame atârnate pe perete sau un ceas cu semnificație.
Sperăm că v-am inspirat. Despre alte scheme cromatice cu galben puteți citi aici. Până la următorul articol, vă transmitem „Vacanță frumoasă!”
- garduri verzi - aprilie 20, 2018
- Mici scenografii pentru Paști - martie 28, 2018
- Frunze argintii naturale pentru Crăciun - decembrie 22, 2017
Distribuie acest post