Frunze argintii naturale pentru Crăciun

În Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Dacă roșu și verde sunt culorile ce definesc sărbătoarea Crăciunului, noi suntem siguri că putem adăuga și auriu și argintiu, conform ultimilor 10 ani. Și cum tendința se îndreaptă spre ecologic, sustenabil și alte astfel de concepte, de ce să nu vorbim și noi în acest articol vorbim despre cum putem decora natural Crăciunul ? Vă invităm să realizați coronițe și globuri cu frunze argintii, din care am exclus varianta brazilor argintii, care sunt din ce în ce mai rari și doar ne aduc aminte de copilărie. Există multe alte plantele cu frunze argintii, foarte decorative în gradini și nu numai. Datorita culorii lor neutre, se combina frumos cu aproape orice culoare. Mai jos găsiți exemplele de plante și decorații.

Tillandsia Xerographica, Till leonamiana, Tillandsia Tectorum

Tillandsia este de departe cel mai mare gen din familia Bromeliad, foarte diversificat, cu plante variind de la bromelii aeriene foarte mici, de culoare argintie, până la bromelii de cultură mari, de tip verde – roz. Putem spune că e un gen foarte popular, cu multe specii bizare și interesante.

Cu ea putem realiza mici globuri din sfoară, panglici lemnoase sau sticlă (important este să existe un material ce permite transparență). În interiorul lor, putem așeza puțin nisip, mușchi stabilizați și mica Tillandsia. E preferabil ca o dată pe săptămână să pulverizați apă, astfel încât să rămâneți cu un mic terrarium după Crăciun.

Eucalyptus gunnii, mai pe scurt eucalipt tasmanian 😊

Eucaliptul tasmanian este o plantă veșnic verde ce emană un parfum plăcut. Frunzele arbustului sunt albăstrui, cât este tânăr, apoi devin verzi-argintii. Soiul face parte din familia Myrtaceae iar fiecare ramură este frumos împodobită cu frunze care sunt mici și cresc sub forma ovată. La noi, îl găsiți plantat în parcuri și poate fi achiziționat în ghiveci, cu o creștere ușoară și rapidă în zone cu mult soare.

Pe timp de iarnă, e mai greu să găsiți un eucalipt înflorit, însă ramurile lui sunt excelente pentru coronițe advent, lângă care adăugați globuri mici aurii sau argintii sau clopuri transparente decorate cu turtă dulce.

Senecio Cineraria „Silver Dust”

Un arbust mic, simpatic, blajin, pe numele lui Senecio Cineraria, este de obicei cultivat ca plantă de frunziș anuală. Frunzele tinere sunt ușor lobate, dar pe măsură ce devin mature, devin din ce în ce mai crestate. Ce ne place e că aceste frunze sunt acoperite de un puf de culoare albă, care le face să devină catifelate. Îl găsiți plantat în ghivece, pentru că în România are nevoie de protecție pe timp de iarnă.

Pentru coronițe, câteva frunze de senecio, sau mai popular – cruciulița – sunt ideale pentru accent pe fond verde, alături de alte plante, de ce nu roșii sau arămii.

Măslin

Cu o bogată semnificație în mitologie și martor a multe evenimente biblice, măslinul este cunoscut ca simbol al păcii, al gloriei, al înțelepciunii și fericirii.

Așadar, să aducem și noi, în casele noastre, sub o formă plăcută vederii, acest simbol, alături de altele. Vă lăsăm pe voi să apreciați.

Lunaria annua

Pe numele științific Lunaria annua, sinonim cu Lunaria biennis, popular i se spune Argintii lui Iuda, Lopătea, Pana zburătorului, Limba cucului. Această plantă are vara frunze mari cât palma, flori mici, roz- violet ce se transforma într-o păstaie lată ovală. Când este în perioada inflorescenței, nimic nu prevestește diafana prezență argintie ale păstăilor uscate… Folosită des ca plantă decorativă uscată, alături de mărăcini sau plante „nemuritoare”, Lopăteaua are un mare succes pusă în forma unei coronițe. Poate fi decorată cu mici globuri albe sau spice de grâu, obținând astfel un aer aristocratic pentru ea.

Sperăm că v-am inspirat pentru decorații de Crăciun. Pe lângă toate acestea, dacă doriți accente de culoare, puteți folosi portocale uscate, batoane de scorțișoară, mere uscate, conuri, ilex, vâsc sau ardisia.

Sărbători fericite să aveți!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post