Mici scenografii pentru Paști

În Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Dacă anul trecut am scris despre coronițe și decorarea mesei de Paști, anul acesta acordăm atenție celorlalte zone ale casei. Și ele sunt importante și sărbătoarea se apropie cu pași repezi! Mai jos găsiți câteva idei, pe care, cu puțină străduință, le puteți realiza și voi acasă. Să vă bucurați!

Fereastra

nteresante sunt micile plante care stau parcă suspendate. Drept suport, puteți utiliza coji de ouă, saci cu pânză sau, de ce nu, puteți decupa conturul unor ghiocei pe o suprafață plată. Dacă totuși, vă doriți o mică distracție alături de copii, atunci puteți realiza ouă sau ghiocei din hârtie. De la fereastră, toate se vor vedea mai spectaculos.

Intrarea

Prima impresie despre casă se vede din intrare. Așa că ne-am gândit să vă dăm variante, unele mai simple, altele mai elaborate, toate frumoase. Ne-a plăcut ideea cizmelor de cauciuc pentru ghiveci sau vază de flori. Așadar, indiferent de culoarea cizmelor, ele vor arăta excelent cu flori primăvăratece. Altfel, felinar cu coji de ouă atârnate, buturugi cu iederă și lalele, con cu mâțișori își găsesc locul lângă ușa casei.

Lumânări cu tematică

Lumânările se pot amplasa aproape oriunde, dacă au un suport potrivit și suficientă înălțime de la flacără. Există o groază de tutoriale despre cum puteți realiza voi lumânări, cum se toarnă ceara etc. în coji de ou. Totul este acum să le „asezonați” grijiliu cu plante, vreascuri și fulgi. Pe de altă parte, o vază transparentă, din sticlă clară, vă oferă posibilitatea să creați un mic univers înăuntrul ei.

Idei pentru vaze cu flori

Ideea aceasta cu florile și legumele ne-a amuzat teribil. E simplu de realizat! Florile se plasează în mijloc într-un burete cu apă. Apoi buretele e „îmbrăcat” de legume (ceapă legată sau varza scobită în mijloc spre exemplu).

Iepuri pentru cadou

Oricând copiii vor fi încântați să primească cadouri, dulcuri mai ales, în ambalaje cu tematică. Nu e greu de loc să vopsiți un borcan pe care anterior lipiți o formă de iepure, care va rămâne transparentă la final, sau să realizați din hârtie portocalie  un ambalaj în formă de piramidă, legat sus cu panglică verde.

Sperăm că v-am inspirat pentru scurt timp! Sărbători cu pace să aveți!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post