Cinematograf în grădina casei – 3 pași

În Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Un cinematograf în propria grădină devine treptat un must al unor seri călduroase de vară. Grădina voastră, terasa, sau de ce nu, balconul, pot găzdui cu succes un astfel de spațiu. Pentru voi am creat mai jos un mic ghid, astfel încât să vă puteți orienta asupra a ceea ce v-ați dori. Cât despre culori, vă recomandăm să vedeți imiginile de inspirație de mai jos.

1. Găsește locul potrivit în curte

5

Regula numărul unu se referă la o bucată de pământ uscată, ferită de vânt și ploi, indiferent dacă acest mini-cinematograf va fi instalat în curte, pe balcon, pe terasa de pe acoperiș. Puteți utiliza ghirlande luminoase pentru a lumina și pentru a decora spațiul până începe filmul. Cât despre ecran, încercați să evitați să poziționați ecranul într-un loc în care lumini din interiorul casei sau din stradă s-ar putea reflecta.

E important să găsiți acest loc care să îndeplinească toate cerințele, astfel încât să simțiți că efortul de a amenaja un astfel de colț a meritat. În plus, spațiul trebuie să permită găzduirea unor vizionari extra. Pe lângă scaune sau șezlonguri, pregătiți pături și perne de întins pe iarbă!

2. Investește în tehnologie

O pânză pe o bucată de gard din spatele casei, un perete lateral, un ecran de proiecție sau un monitor sunt variante pentru suportul pe care filmul se va derula.

A fost o perioadă în care proiectoarele erau extrem de scumpe și puteau fi folosite numai în încăperi în care draperii blackout acopereau pe deplin ferestrele. Astăzi însă găsiți modele de proiectoare care sunt destul de luminoase și pot fi utilizate și cu mici surse luminoase. Acestea din urmă sunt potrivite pentru micul cinematograf din grădina voastră. Ca să vă oferim și câteva date tehnice, vă recomandăm cel puțin 3000 de lumeni. Pânza pentru proiecție poate fi amplasată oriunde vă doriți – pe gard, pe peretele casei, chiar și între doi copaci. Poate fi chiar și un material mai gros alb.

Altfel, puteți înlocui proiectorul și pânza de proiecție cu un monitor mai mare. Farmecul spațiului va fi mult diminuat.

Orice variantă ai alege pentru proiector sau monitor, tot vei avea nevoie de un echipament pentru conexiunea la sursa video. Poate fi un laptop sau un DVD / BluRay player pe care îl conectați prin portul HDMI. Dacă doriți un sunet excelent, puteți conecta un difuzor printr-un jack de 3.5mm sau poate aveți o boxă Bluetooth. Totuși, nu dați sunetul prea tare – cu toții avem vecini …

3. Sugestii pentru amenajare

Pentru că toată lumea trebuie să se simtă foarte bine, ne tot gândim cum să ridicăm factorul de confort. Dacă cel mai bun loc găsit de tine este pe peluză, îți recomandăm să pui o pardoseală pe iarbă pentru a proteja de umiditate și pietre nedorite. În plus, se întreține mai ușor.

Șezlonguri, scaune-balansoar, pouf-uri și hamace, alături de cel puțin o măsuță  de cafea, sunt destinate unui număr fix de persoane, eventual cel membrilor familiei. Pentru a găzdui și alți oaspeți, aruncă pe jos căteva covoare și perne.

Pentru a fi fericitul posesor al unui cinematograf sofisticat, gândește-te la o tematică pentru amenajare. Iată mai jos câteva exemple:

Vintage

Black, white & co

Indians

Cine face popcorn sau aduce înghețata rămâne de stabilit! Important e să cauți un film fain și că ai reușit să muți sufrageria în grădina ta!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post