In Living Colors – Despre culori, ca de la profesionist la profesionist

În Evenimente de Culoareata-AdminLasă un comentariu

In Living Colors – Despre culori, ca de la profesionist la profesionist

Când vrei să fii sigur că ideile care s-au aprins undeva în mintea ta își găsesc echivalentul precis în viața reală, nu vrei să tai colțuri. Vrei să lucrezi cu profesioniști. White Dot Design și BM Real International, reprezentantul brandurilor Novacolor și Benjamin Moore în România, știu acest lucru, așa că au creat un parteneriat de care cel mai mult se vor bucura clienții.

Lansarea parteneriatului se va face în data de 17 noiembrie 2017 la Timișoara, în cadrul unui eveniment destinat specialiștilor în vopsea, amenajări interioare și constructorilor. Evenimentul constă în două zile de demonstrații interactive de aplicare și performanță a soluțiilor decorative de specialitate Novacolor.

Ce puteți vedea la eveniment?

Veți vedea și testa aplicarea unor finisaje mai puțin obișnuite. Cum să obțineți efecte metalice, finisaje care imită cuprul sau care par patinate? În straturi multiplu aplicate, alternând stratul de fond, culori pigmentate și soluții ce facilitează obținerea efectului de oxidare, suprafețele suport primesc valențe ce amintesc de coroziunea metalului supus agenților atmosferici. Până aici, totul e simplu și se poate găsi în manual. Tenta și cantitatea „efectului de oxidare”, în schimb, rămân în sarcina aplicatorului, care trebuie să demonstreze astfel măiestria mânuirii trafaleților, pensulelor și lamelelor.

Tendințele industriale din designul spațiilor publice și-au făcut loc, se pare, și în amenajările rezidențiale. Cum să imiți finisajul unui perete din beton proaspăt decofrat și care a fost materialul care a lăsat amprenta? Sau poate un client mai rafinat își dorește un finisaj mineral cu falduri energice pentru un interior dramatic și singura lui opțiune e Calce Cruda, un produs inovator de la Novacolor. Cu ajutorul bureților și degradeurilor, puteți reproduce în lumini și umbre suprafețe pictate sau – de ce nu, nori pe tavan. Și da, indiferent că vorbim despre finisaje texturate, satinate, lucioase etc., totul se rezumă la tehnică, la durata de aplicare dintre straturi, la cantitatea aplicată, la mișcarea punctuală, liniară, circulară sau semicirculară a uneltei de lucru. De la primul contact al acesteia cu suprafața suport la privirea admirativă a clientului, rămâne doar profesionalismul meșterului și calitatea produselor folosite. Cât despre înțelegerea cu designerul …  

Ce trebuie să știți despre White Dot Design?

Fondată în Timișoara, compania White Dot Design a cunoscut încă de la înființare o dezvoltare continuă fără a sacrifica din calitatea proiectelor alese. Firma oferă servicii de design interior pentru orice tip de spațiu, inclusiv pentru clădirile de birouri și locațiile comerciale. Totodată, White Dot Design oferă și servicii de design exterior, iar portofoliul disponibil pe site-ul lor, whitedotdesign.ro, arată nivelul de profesionalism și efortul depus pentru fiecare proiect în parte. Pentru White Dot Design, calitatea este prima care contează, nu prima care este sacrificată, astfel că dacă le-ai călcat pragul, nu trebuie să-ți faci griji că pleci doar cu planșe executate impecabil. Lucrând cu cele mai bune branduri din domeniu, beneficiezi de asistență de la idee la execuție. Parteneriatul cu BM Real Internațional, reprezentanții Benjamin Moore și Novacolor în România, nu face altceva decât să confirme traiectoria ascendentă a unei companii care se bazează în primul rând pe calitate.

Doar în caz că încă n-ați văzut portofoliul lor, vă tentăm noi cu o serie de fotografii.

Cine sunt Benjamin Moore și Novacolor?

Benjamin Moore are o istorie de mai bine de un secol, fiind considerată o companie de top în domeniul vopselelor, lider pe piața Americii de Nord. Cu Benjamin Moore vorbim cu drag despre pigmenți și proces de fabricație – tot timpul se schimbă ceva în formulele lor care de-a lungul anilor devin mai bune, mai versatile, mai rezistente. Fiecare tip de produs este conceput pentru a performa, pentru a servi unui rol specific și pentru a oferi beneficii specifice. Din dorința de a minimiza impactul asupra medului, cu ani înaintea cerințelor guvernamentale, tehnologiile lor au eliminat plumbul, formaldehida și mercurul din vopseluri. Mai mult, linia de produse Aura, alături de tehnologia ColorLock, a primit premiul „Best of What’s New”, aducând o nouă provocare în domeniul vopselurilor acrilice. Cât despre gama Natura este știut că emite mai puțini compuși volatili decât limita menționată în standarde. Nu ne grăbim la concluzii, dar am putea spune că respirăm aer mai curat într-o încăpere vopsită cu produse Benjamin Moore. Cât despre pigmenți, culorile lor sunt concentrate ca sarea extrasă din mare.

Novacolor, fondată în 1982 în Italia s-a distins prin calitatea produselor oferite și atitudinea față de mediul înconjurător, având la momentul actual reprezentanți în peste 50 de țări.

Novacolor se bazează pe expresivitatea caracteristică italienilor. Pasiunea și expertiza lor aduc în atenția noastră texturi speciale prin materiale performante. Tehnicieni creează texturi prin analiza aprofundată in situ, inventând tehnici diverse de aplicare. Finisaje minerale, pe bază de apă sau cu compuși din cuarț, dar și alte materiale prețioase, toate prietenoase cu mediul, se restrâng la o singură credință – designul primează. Astfel că ei s-au gândit să inventeze un produs ce poate fi utilizat atât pentru pereți, cât și pentru pardoseli, prin gama Wall2Floor. Tot ce rămâne de făcut este să alegeți textura și culoarea.

Tehnologiile s-au dezvoltat suficient astfel că permit inginerilor, chimiștilor și aplicatorilor crearea unor produse prietenoase cu mediul și variate. Astfel că la cei doi producători găsești texturi și culori de oricare vrei, iar cu ideile te ajută White Dot Design.

Parteneriatul dintre aceste două companii de renume și studioul White Dot Design reprezintă un pas înainte pentru dezvoltarea domeniului designului interior și exterior în România, iar produsele Novacolor și Benjamin Moore vor fi disponibile și prin intermediul White Dot Design. In Living Colors este prima celebrare a acestui parteneriat.

Evenimentul va consta în 2 zile de activități. Vineri, 17 noiembrie între orele 18:00 și 20:00 va avea loc workshop-ul dedicat aplicatorilor, iar sâmbătă, 18 noiembrie între orele 11:00 și 13:00  va avea loc o expoziție de soluții de finisaje, unde reprezentanții de specialitate Novacolor, Benjamin Moore și White Dot Design vă stau la dispoziție cu detalii despre produse.

Workshop-ul din data de 17 este dedicat în exclusivitate aplicatorilor și constructorilor în vreme ce expoziția din data de 18 este deschisă tuturor pasionaților de design și amenajărilor interioare. Intrarea este liberă pentru ambele zile, iar accesul în cadrul workshop-ului respectiv în cadrul expoziției se face exclusiv pe bază de înscriere telefonică la numărul 0728 160 655 sau prin e-mail la marketing@whitedotdesign.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Distribuie acest post