Surse de inspirație din concediu pentru bucătărie

În Idei de amenajare a bucatariei, Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Pentru noi, arhitecți și designeri, satisfacția cea mai mare este un proiect reușit din punct de vedere estetic, alături de mulțumirea beneficiarului. Cel mai frumos în experiențele noastre îl reprezintă faptul că proiectele finalizate au mereu o poveste în spate. Să vă spunem mai multe despre bucătăria unei familii cu multe amintiri!

Utilizatorii acestei bucătării își depănau amintirile uitându-se pe fotografiile din concediu. Au găsit o poză de la Balcic făcută în timpul vizitei la „Cuibul liniștit”, castelul Reginei Maria, construit în stil maur și mediteraneean, cu pereți albi și accente orientale și balcanice.

amenajare bucatarie_alb maro_arcada

Fotografia ilustra un magazin de suveniruri, o clădire din acealași ansamblu. Pentru spațiul pe care îl dețin, cele două arcade încadrate într-o altă arcadă devenea expresia estetică ideală pentru a separa o bucătărie deschisă de zona de intrare în casă. Rolul arhitectului a fost de a potrivi proporțiile din fotografie pentru deschiderea pe care spațiul o avea, respectând condițiile ergonomice, și a aduce materialele existente pe piață în operă. Nu a fost un lucru ușor pentru că nu putea coincide exact. Bugetul pentru finisaje a fost de aproximativ 700euro. Mobilierul închis la culoare, aproape de maro cireș, a dat direcția estetică amenajării și a fost admirat de beneficiari încă de acum câțiva ani într-un showroom din Italia. A rămas la liberul arbitru al arhitectului partea de creație pentru finisaje, armonizarea detaliilor, alegerea echipamentelor, a electrocasnicelor și completarea cu alte piese de mobilier și corpuri de iluminat, bineînțeles, cu un anumit buget.

amenajare bucatarie_alb maro_dale travertin

În amenajare, dalele lungi și înguste din travertin crem și ocru neșlefuit protejează parapetul de murdăria lăbuțelor unei pisici pofticioase. Materialul a fost preluat la o scară mai mică pentru placarea peretelui din dreptul frontului de lucru. Mozaicul (pe fibră de sticlă) crează impresia unui spațiu mai mare și sporește eficiența în manoperă. Acest lucru îl puteți ține minte drept regulă generală atunci când vine vorba despre cum puteți face un spațiu mic să pară mai mare (ex: băi de serviciu, holuri înguste). Medalionul, ales dintr-un magazin de bricolaj, a fost îmbogățit prin aplicarea perimetrală a altor trei rânduri de plăci de mici dimensiuni și a unei baghete profilate.

Când beneficarii au găsit mobilerul de bucătărie la Mobexpert și-au spus că va fi prezent în casa lor. Electrocasnicele și echipamentele, de culoare antracit și negru, poartă emblema Arctic și Blanco (și se potrivesc de minune și bucătăriilor în stil povençal, nordic sau rustic). Locul de luat masa este completat de mobilier din fier forjat, cu masă rotundă cu blat din piatră. Este nelipsită o mică canapea din ratan pentru siestă, alături de o consolă pentru cărți și o măsuță de cafea.

Așadar, o bucătărie decentă apropiată de poveste!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post