Interioare inspirate de călătorie

În Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

Începem să ne bucurăm de anotimpul însorit al anului, așa că am ales să scriem despre câteva țări, fiecare cu o cultură foarte bine conturată! Haideți să vedeți!

Bucurii simple din Suedia

Deși vremea nu e prea prietenoasă, interioarele suedeze te invită oricând la un suflu de aer proaspăt. Aceasta are legătură inclusiv cu faptul că Suedia este una dintre țările cele mai avansate în construirea de cartiere sustenabile cu imobile cu consum redus de carbon. Elementele naturale sunt prezente în locuințe, dând materialitate obiectelor de utilitate zilnică și nu numai. O schemă de culori pale, pe o paletă de la negru la gri deschis și de la maro la crem, are drept complimente detalii nefinisate. De-a lungul întregului, pentru un spațiu de locuit calm, se întinde bucuria simplelor plăceri în viață. Prin urmare, într-o vacanță acolo vă veți simți ca acasă. Sau poate transformați chiar casa bunicilor într-o astfel de locuință, aducându-vă aminte de copilărie.

vacanta_bucatarie_dungi gri maro natural

Sălbăticie scoțiană

Evadează pe vârfuri montane prin interioare inspirate de vânătoare! Fixează ochii pe tartanul de lână, lambriul de lemn și grămada de blănuri dacă visezi la un final de săptămână în pustietate. Nu uita de carouri – de la perne, pături, draperii până la tapet, acest motiv e întâlnit chiar și în baie. Până la urmă este vorba despre un rustic stilat, acel „look” între vechi și nou concomitent. Maroul esențelor locale de lemn, piatră, textile din lână cu motive robuste, carouri în griuri, roșu și negru sunt lait-motivul sapțiului de locuit. Interioarele scoțiene sunt caracterizate de robustețe și masculinitate, ce de-a lingul timpului s-a rafinat, devenind elegant și sofisticat. Un loc numai bun să rămâi fără TV, tabletă sau semnal la telefon!

vacanta_dormitor_carouri rosu galben verde gri

Gust indian

Temperatura din Kolkata este extrem de caldă și umedă. Acolo nimeni nu îndrăznește să se confrunte cu soarele arzător al după-amienzii, așadar stă frumos în kilim. Trimite-ți gândurile la oaza zen din India cu ajutorul formelor captivante pentru pereți și textile. Culoarea carminului ruginit în soare de vară indiană, a ocrului ars, a albastrului cobalt sau pur și simplu a cremului este potrivită pentru pereți. Pe acest fundal, nu uitați să aplicați desene în grafica specifică. Țineți cont de cultura indiană, plină de simbori.

vacanta_living_crem ocru bleu

Spirit egiptean

Dacă tot am trecut prin tot felul de locuri calde, ne oprim la Egipt, o țară plină de mister. Pentru interioare în stilul specific, e preferabilă baza cromatică de cremuri sau bejuri. Pentru pereți, e suficient un registru superior cu grafica specifică în alb și negru. Fără a face trimitere spre kitsch, nu încercați să aduceți acele timpuri în prezent. Într-un interior contemporan, e mai mult ca suficient o suprafață cu grafica specifică și restul obiectelor în stil minimalist. Altfel, vă sfătuim să ascultați de un arhitect ce ar accepta să realizeze o amenajare în acest stil. Cel mai bine, vizitați întâi una din cele șapte nimuni ale lumii și aflați semnificații!

vacanta_dormitor_galben

Pe jos prin jungla braziliană

Rămâi cu gândul la Amazon alături de o atmosferă verde. Fie că este vorba despre motive grafice în nuanţe de smarald sau, pur şi simplu, în alb şi negru, stencilul de trunchiuri de copac, frunze de ferigă imensă sau palmier adaugă suflu tropical oricărui interior. Dacă vrei ca totul să aibă cu totul alt sens, poți prefera un hol-seră sau o bucătărie ce are câteva decorațiuni drept flori sau ilustrații tropicale. Dacă tot vorbim despre zonale calde, cald să fie… prin verde smarald și roșu-portocaliu!

vacanta_bucatarie_verde

O vară frumoasă să aveți!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post