Idei proaspete de scheme cromatice cu 3 tipuri verde

În Idei amenajare living, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

O regulă de bază a amenajărilor, mai ales a proiectelor noi, este ca interiorul să urmeze aceeași filozofie ca a conceptului exterior. Ne gândim ce vedem atunci când tranzităm spațiile, cum ne simțim când facem asta și de ce. Culorile, texturile și volumele aduc uimire, relaxare și de ce nu, veselie. Pornind de la acest lucru, vă arătăm mai jos câteva scheme cromatice inspirate din natura primăvăratecă. Toate pornesc de la amenajări cu tonuri de verde deschis. Pentru că un interior interesant se obține și din combinații de culori interesante, haideți să vedem cum poate verdele să devină fundalul relaxant sau accentul vesel din camerele de zi!

Verde menta cu roz

amenajare living_verde menta_roz

De când n-am mai văzut această combinație! Este pală, culorile se evidențiază reciproc și reprezintă un fundal, astfel încât poți adăuga fără teamă noi accente. Arată foarte bine, pentru că fac parte din nuanțele a două culori opuse de pe cercul cromatic. Paleta de acest tip are un pic inspirație britanică și pare „furată” dintr-o grădină. Nu are cum să iasă prost! Pentru a completa ambientul, adăugați accente fucsia, grena sau maro. Dacă nu sunteți siguri de nuanțe, luați pur și simplu o gladiolă sau o hortensie și mergeți cu ea ca sursă de inspirație pentru alegerea textilelor. Cât despre verdele mentă, vă spunem că a început să fie foarte popular din 1950 și este oficial următorul:

verde menta

Sursa: wikipedia.com

Verde praz cu bleu

amenajare living_verde praz_bleu

Albastrul și verdele arată bine în diverse combinații. Bleu este o culoare cumva întipărită în memoria noastră, fiind considerată o culoare sigură pentru fundal. Verdele praz sau olive-ul aduce sentimentul de încredere. De ce se potrivesc bine? Pentru că este combinația dintre o culoare primară și una secundară (culori divizat complementare), adică cele două culori se evidențiază reciproc. Dacă urmează aceeași tentă, e bine ca verdele să devină accent în proporție de maxim 30%, eventual pentru scaune, perne sau tablouri. Completați cu mobilier în alb, crem, negru sau gri, astfel încât pauza cromatică să fie resimțită, și corpuri de iluminat sau mici obiecte decorative portocalii, maro sau roșii care încălzesc atmosfera.

Verde olive cu portocaliu

amenajare living_verde olive_portocaliu

Despre portocaliu și combinațiile lui am vorbit destul de puțin până acum. I-a sosit deci vremea! Portocaliul aduce confort psihologic și veselie. Se alătură verdele armonios și proaspăt. Cele două nuanțe se afirmă curajos. Pentru combinații între două culori secundare, specialiștii sfătuiesc proporția de 6-3-1. În cazul de față, fundalul este oliveul, accentul portocaliul, restul fiind completat de nuanțe naturale de maro, alb și negru.

Despre amenajări în verde cu galben am scris anterior în articolul „Cu ce-i stă bine galbenului?”.

Drept tip&tricks: când vă doriți combinații de culori contrastante, alegeți să le ponderați prin cremuri, bejuri, griuri pentru echilibra nuanțele predominante.

Sperăm că v-am inspirat! Așteptăm cu nerăbdare vara colorată!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post