Într-un dormitor, piesa de mobilier cu cel mai mare volum este și cea „statement”. Nu mă refer la dulapurile cu haine, care pot fi dispuse într-un budoar, ci este vorba despre pat. De fapt, tăblia patului, cu noptierele și veiozele reprezintă punctul de interes vizual din dormitorul matrimonial sau cel pentru oaspeți. Toate acestea se rezumă de multe ori la un cost destul de ridicat (mai ales dacă alegem și un sistem de depozitare aferent patului – sertare sau ladă cu somieră rabatabilă). Din acest motiv, vă sfătuiesc să alegeți un pat simplu sau de ce nu, pentru tineri, poate fi chiar o simplă saltea. Pentru o tăblie de efect puteți reinterpreta câteva lucruri pe care eventual le aveți deja. Mai jos vă dăm câteva idei simplu de făcut și ieftine. Haideți să le vedem!
Textile
Dacă aveți textile cu motive tradiționale sau etnice le puteți prinde pe o galerie deasupra marginii capătului patului. Soluția acesta, pe lângă faptul că avantajează dezvoltarea „tăbliei” pe verticală, se întreține ușor comparativ cu o tăblie tapițată (un „must” pentru persoanele care suferă de alergii). Draperia galbenă, cu mesaje, reprezintă o variantă personalizată a unui textil imprimat, și creează o atmosferă cozy.
Perne tapițate
După cum puteți agăța textile de galerie, tot la fel de bine puteți agăța perne tapițate. Recomandarea este să le montați pe bride și să fie cu huse, astfel încât acestea să poată fi scoase și curățate ușor. Mai mult mi-a plăcut cornișa din lemn de pe perete, care are dublu rol: de sport pentru tăblia-pernă și de poliță pentru câteva mici rame de tablou.
Lemn sub diverse forme
O tâmplărie veche, obloane de tip mediteraneean (culoarea turquoise alături de alb mă trimite cu gândul direct acolo), o ușă reutilizată și așezată pe orizontal reprezintă de o mie de ori o piesă mai apreciată ca tăblie de pat decât una din același material ca cel al cadrului patului. Podul bunicilor sau târgurile de vechituri pot reprezenta surse de procurare. Acest tip de tăblii este foarte potrivit stilului vintage sau chaby-chic.
Forme meșteșugite
Vă amintiți de covoarele din ratan ale bunicilor? Sau de milieurile pe care le găseai în toate bibliotecile, vitrinele sau bufetele anilor ’30-’70?! Ei bine, toate acestea pot fi reutilizate inventiv. Montați milieurile pe suporturi rotunde din sârmă, agățate eventual de o creangă de mesteacăn. De ele atârnați tot felul de panglici și ciucuri până la nivelul pernelor. Sau, mai simplu, de o ață prinsă pe 2 suporturi de lemn în extremitățile capătului patului, atârnați șuvițe de dantelă în culorile preferate.
Tablouri
Câteva tablouri ascunse după o perdea din voal pot deveni peretele „statement” despre care vorbeam la începutul articolului. Sau, de ce nu, apelați la o persoană specializată pentru a avea un întreg perete pictat cu forme simple și culori în degrade.
Dormitorul este, fără îndoială, cea mai importantă cameră din casa ta – în cele din urmă, aici petreci aproximativ o treime din zi. Trebuie să aibă o atmosferă relaxantă și lucruri de care ești atașat. Ce poate fi mai potrivit decât lucruri cărora le dai o nouă utilizare! Orice ar fi, nu uitați de perne, pe care le puteți îmbrăca în culorile potrivite. Textilele creează aproape toată ambianța într-un dormitor.
Sperăm că v-am inspirat și de această dată cu câteva idei pentru care nu trebuie să cheltuiți prea mult pe materiale și punerea lor în practică!
- garduri verzi - aprilie 20, 2018
- Mici scenografii pentru Paști - martie 28, 2018
- Frunze argintii naturale pentru Crăciun - decembrie 22, 2017
Distribuie acest post