Amenajarea balconului. Pregătire pentru sezonul cald.

În Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Parcurile te invită la plimbare, piețele sunt pline de ghivece cu flori, grădinarii robotesc de mult. E timpul pentru o nouă înfățișare a balconului. Tot ce trebuie să facem este să ne gândim cum am dori să petrecem timpul și cum să scăpăm sau să ascundem toate obiectele depozitate acolo peste iarnă! Nu vă faceți griji pentru balconul îngust, există destule soluții la îndemână! Haideți să le vedem!

Spațiu pentru depozitare

Dacă dispuneți de un balcon închis, spațiul de depozitare poate fi bine fructificat.

Soluția ideală este un dulap pe toată înălțimea peretelui, în capetele balconului. Dacă are și oglindă, atunci spațiul va părea mai mare. Este o alternativă bună pentru o debara (ascuns aspirator, mop și găleata aferentă, de ce nu, depozitarea bagajelor, a echipamentului sportiv sau provizii de băuturi). În plus, lasă spațiul din mijloc liber pentru alte funcțiuni, cum ar fi o mini-grădină sau un loc de luat masa. Cât despre biciclete, cea mai bună soluție e să le depozitați pe verticală, printr-o simplă agățare de un cârlig sau alte sisteme speciale. Dacă nu dispuneți de un perete îngust (perpendicular pe cel lung), apelați la dulapuri de înălțimea parapetului, băncuțe tip ladă sau paturi cu sertare dedesubt.

amenajare balcon_maro turquoise roz_depozitare

Pentru un balcon deschis, depozitarea e un pic mai problematică, ținând cont că finisajele vor fi supuse ploii, înghețului sau razelor solare. Materialele utilizate ar trebui să fie tratate corespunzător, ca oțel și aluminiu cu protecție la coroziune, lemn lăcuit, ratan sau materiale plastice speciale. Balcoanele deschise au cel mai mare potențial în a fi transformate în „colțuri de grădină”.

În funcție de modul în care doriți să petreceți timpul aici, puteți opta pentru o serie de piese de mobilier de dimensiuni mai mici sau mai mari. Să le luăm pe rând!

Birou

Dacă beneficiați de un balcon cu vedere spre un parc sau cel puțin copacii înalți din fața blocului, care să ofere o perdea naturală împotriva sunetului de fond al traficului, atunci puteți cu succes să realizați un mic spațiu de studiu. Biroul poate fi dispus atât pe latura lungă a balconului, cea cu parapet, cât și pe cea scurtă. Ne-a plăcut mult ideea celor de la Rephorm – Balkonzept, care reprezintă o masă mobilă ce se agață de balustradă, perfectă pentru studiul în aer liber. Suportul pentru laptop sau cărți integrează un locaș care poate funcționa ca ghiveci sau frapieră. Până la urmă, și pisicii îi stă bine în el! 🙂 Îl găsiți disponibil la rephormhaus.de, cu transport gratuit!

amenajare balcon_verde portocaliu rosu_birou

Loc pentru micul dejun sau cină în doi

Dacă balconul are o lățime de aproximativ 90 cm, e suficient pentru a aduce două scaune sau o canapea și o masă mică. E preferabilă canapeaua sau fotoliul, pentru că poți adăuga perne, astfel încât să ofere senzația de culcuș. Pe ultimile din ele le găsiți la Kika.

amenajare balcon_verde piersica nergu_loc masa

Cu toate acestea, avantajează mai mult spațiul cele care se montează pe parapet, devenind o prelungire a lui. Nu prea te îndeamnă la relaxare, pentru că ajung la înălțimea unui bar. În schimb, cele rabatabile, prinse pe perete, sunt numai bune pentru a fi utilizate doar la nevoie!

amenajare balcon_maro alb_masa rabatabila

Relaxare

Aici, la ordinea zilei, sunt hamacele, pernele colorate și balansoarele. Cu cât există mai multe textile, cu atât spațiul va deveni mai primitor. În cazul hamacelor, adăugați draperii pentru a spori intimitatea. Nu uitați de mesele aferente necesare pentru a vă bucura de viitorul pahar de limonadă. Dacă lățimea balconului este mai mică de 80 cm, atunci o pardoseală înălțată pe o porțiune cu saltea (poate fi și pe paleți pusă), plină de perne este numai bună pentru un pat în care să nu simțiți atât de pregnant căldura din timpul verii. Dacă nu, optați pentru varianta mai simplă, cu perne groase și covor pe pardoseală. Balansoarele și, mai ales, scaunele cocon suspendate sunt ideale pentru a fi utilizate atunci când dispunem de un spațiu mic.

amenajare balcon_bleu ciclam_hamac balansoar pat

Sperăm să vă fi convins în a vă refuncționaliza balconul cu diverse piese de mobilier de dimensiuni minimale. Revenim cât de curând cu idei despre iluminat, pardoseli și pereți plini cu verde proaspăt de primăvară!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post