Cu ce-i stă bine galbenului?

În Idei amenajare dormitor, Idei amenajare living, Idei de amenajare camere de tineret, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

Nuanțele de galben tare sunt un statement pentru prospețime, energie și vitalitate. Sunt versatile și creează o atmosferă caldă, ce dă impresia de mult soare. Celor cărora le place galbenul vesel, le recomandăm câteva sfaturi pentru a obține o atmosferă plină de entuziasm. Haideți să vedem cu ce-i stă bine în amenajări galbenului lămâie, șofran sau al soarelui! Nu abordăm variante clasice, cum ar fi combinații de alb-galben sau negru-galben.

Verde

Galben și verde sunt două culori numai bune pentru livinguri. Dacă adăugați un strop de portocaliu sau roz, obțineți un optimism de primăvară bine exprimat prin cromatică. Trecând la lucruri practice, asociați canapele sau fotolii galbene cu elemente textile (draperii, covoare, perne) verzi. Schema cromatică ar trebui să se bazeze pe fundaluri din cremuri sau bejuri, astfel încât să invocați liniștea. O canapea galbenă găsiți la Mobexpert, mai modernă și extensibilă, la Maison.Deco, într-un stil nordic, sau IKEA.

amenajare galben_living balcon_verde

Albastru sau turqouise

Galben și albastru sunt sunt culori principale ale cercului cromatic. Combinația o putem încadra la contrastul culorilor în sine, recomandat a fi utilizat în amenajări în stil nordic sau minimalist. Ca să închideți acest cerc cromatic, adăugați 5% roșu prin obiecte decorative ca vaze, cărți, de ce nu, flori. Fiind de asemenea un contrast rece-cald (sau caloric), se potrivește numai bine firilor extrovertite și dinamice. E bine să nu adăugați prea multă informație cromatică sau, dacă faceți acest lucru, apelați la un sfat al unui specialist. Galben și albastru e potrivit pentru holuri, bucătării și livinguri.

amenajare galben_hol bucatarie living_albastru

Mov sau aubergine

Din variația schemei clasice de culori complementare s-a născut și combinația galben-mov. Galbenul puternic, cu nuanțe alăturate de mov, poate chiar un pic desaturate, creează o atmosferă destul de feminină. Pentru a o „îndulci” mai mult, aduceți accente de cremuri luminoase, oliveuri desaturate și chiar marouri. Pentru o cameră de tineret sau un boudoir, combinația poate fi folosită cu încredere. La fel ca alăturarea galbenului cu verde sau albastru, cea cu mov oferă varietate și interes ca informație cromatică.

amenajare galben_camera tineret_mov

Maro

Unii specialiști feng-shui spun că dacă doriți să scăpați de un somn neodihnitor și să creați un habitat care să vă ajute în acest sens, începeți prin a vă vopsi pereții dormitorului în nuanțe de galben. Aș putea spune că efectul este evident, ținând cont că sentimentul va fi cu siguranță de relaxare totală față de stresul citadin când intrăm într-o astfel de încăpere, inundată de culori calde. Combinația galben-maro (mai ales dacă ultima culoare aparține texturii de lemn) este potrivită pentru dormitoare și holuri.

amenajare galben_dormitor_maro

Gri

Specialiștii producătorului de vopseluri Benjamin Moore recomandă combinația de Bright Yellow cu Cloudy Sky, un gri neutru destul de saturat, și Oxfod White, un alb cu subtil ton de bej. Despre amenajări în Oxford White am scris anterior și care face parte din tendințele actuale. Pentru birou și loc de luat masa sau zona de relaxare, aduceți cu încredere accente prin gri și galben.

amenajare galben_birou living_gri

Aduceți prin galben vitalitatea în casele voastre!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post