Decorațiuni atemporale pentru masa festivă de Crăciun

În Idei de amenajare a bucatariei, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

Știm că profilul acestui site nu este dedicat decorațiunilor, însă vom face o mică excepție dacă vine vorba despre decorarea masei de Crăciun. Drept urmare, am răscolit internetul, am consultat târgurile de Crăciun dedicate și ajungem la voi cu tendințele din acest an. Revenim ulterior cu elemente glam pentru sărbătorirea Noului An!

Natural

Adică roșu, verde și auriu! Anul acesta, cetina se regăsește în fiecare locșor liber, mai ales în sfeșnice sau în farfurie, cu rol decorativ. Dacă optați pentru ceva hand-made, paharele din sticlă clară cu lumânări și crenguțe de brad sunt simplu de făcut. În același limbaj estetic, adăugați farfurii roșii așezate pe suporturi pentru farfurii verzi. Nu uitați de „inelul” pentru tacâmuri, care poate fi oricând improvizat sau reinterpretat. Cu ajutorul lui, masa va părea mai plină până sosesc bunătățile.

masa-craciun_rosu-verde_natural

Dacă vă doriți o atmosferă mai festivă, atunci alegeți farfurii pretențioase, eventual vesela moștenită de la bunici. Căutați șervețele textile pe care le puteți rula și lega la capete cu panglici. Dacă alegeți un set de actualitate, atunci carourile sunt bine-venite. Este bine să vă imaginați tot acest decor ca fiind cel ce se încadrează în atmosfera unei cabane de munte. De aceea, e mai bine să utilizați mere, nuci, scorțișoară, conuri, iederă, cetină, textile din bumbac, iută sau împletituri pentru decorarea mesei. Astfel, aranjamentul festiv nu va reprezenta tendințele modei, ci va fi autentic.

masa-craciun_rosu-verde_traditional

Simplu

În asentimentul „mereu valabil” se regăsesc și obiectele din gama cromatică alb, auriu, cremuri, bejuri. Nu uitați că albul a fost culoarea vedetă a anului care se încheie curând, tocmai din motivul acestui transcendent al său, după cum îl caracterizează specialiștii Benjamin Moore. Accentul este verdele natural al bradului împodobit, al celor reproduși în miniatură și al aranjamentelor pentru decorarea altor zone ale încăperilor. Roșul e practic înlocuit de texturi naturale sau auriu. În urma goanei după tot ce e „la modă”, există posibilitatea să uităm valorile de la care am plecat. E de evitat tot ce reprezintă zăpadă artificială, pietre din sticlă pentru masă, textile cu imprimeuri extrem de colorate.

masa-craciun_verde-auriu_natural

Bineînțeles că există posibilitatea abordării unui stil natural, apropiat celui balcanic și a celui scandinav, dar și a unui stil mai festiv. Cu cât utilizați texturi rugoase, cu fibre cât mai puțin procesate, cu atât păstrați simplitatea neobositoare a interiorului. Cu cât utilizați texturi mai lucioase (sticlă, decorațiuni finisate cu particule strălucitoare etc.) și transparente (spre exemplu textile suprapuse în straturi), cu atât elementele decorative contribuie la atmosfera magică.

masa-craciun_verde-auriu_glam

Obiectele cu valoare sentimentală sunt oricând binevenite! Scopul acestei sărbători, pe lângă semnificația religioasă, este de a rememora momente plăcute petrecute alături de familie și de a crea viitoare amintiri.

Prin acest articol, ne-am dorit să dăm startul la idei simple, necostisitoare, pentru masa festivă. Mai e o săptămână! Reproduceți esența Crăciunului prin contribuția decorațiilor!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post