Crăciunul country sau Crăciunul clasic?

În Idei amenajare dormitor, Idei amenajare hol, Idei amenajare living, Idei de amenajare a bucatariei, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

Mai sunt câteva zile până la perioada de odihnă mult așteptată! Ce vă recomandăm în materie de amenajări interioare? Lăsați stilul country să vă inspire Crăciunul din acest an! După atmosferă l-am caracteriza mai degrabă Crăciunul clasic!

Crearea unei atmosfere pentru această sărbătoare poate fi o sarcină ușoară dacă folosești „ingredientele” potrivite. Nimic nu „bate” mirosul rășinii de brad sau cel de cozonac! Pentru a evoca regimul festiv liniștitor, combină decorațiuni elegante aurii, verdeață proaspătă și lumina caldă a lumânărilor. Principiul de bază este puțin și de calitate. Haideți să vedem care este fundalul pe care se desfășoară toată această mică scenografie!

Sărbătoarea începe încă de la intrarea în casă. Prin urmare, transformă funcționalul în festiv prin atârnarea unei coronițe de ușă, aranjarea câtorva felinare cu lumânări și coșuri din răchită pregătite să aștepte cadouri. Pentru că verdele face parte din schema cromatică de fundal, apreciem combinația Willow Growe (ușă) – Hampton Green (perete) din colecția culorilor clasice de la Benjamin Moore.

hol_craciun_bej-verde

Fotoliul în care te culcușești seara, bucurându-te de ceai fierbinte și pătura pufoasă, este binevenit în orice colțișor ce oferă intimitate. Dacă e alăturat unui șemineu sau unei sobe, cu siguranță vei simți mai bine atmosfera sărbătorilor. Pe un fundal alb, orice accent se individualizează mai bine. Eu cred că anul albului 2016, declarat de specialiștii de la Benjamin Moore, va dăinui destul de acum încolo. Iată ce primitoare sunt aceste interioare atât de simple!

living_craciun_alb-verde-maro

Dormitorul nu trebuie neglijat în nici un caz. Nu utilizați culori și accente în proporție mare. Vor deveni obositoare. Culori neutre, în care naturalul – prin texturile sale – se integrează perfect, caracterizează stilul country! Îmi amintește de casa bunicii!

dormitor_craciun_verde-crem-bej

Bucătăria, care este supusă atâtor teste, trebuie să aibă și ea față de sărbătoare. Arată bine obiectele specifice perioadei pe blatul de bucătărie sau în dulapuri, dar nu supraviețuiesc cu bine în bucătăriile gospodinelor. Cel mai sigur e să pui o decorație de jur împrejurul ușii și pe pereți – eventual un alt brad.

bucatarie_craciun_verde-crem-alb-negru

Mesei festive îi vom dedica un articol separat. Există prea multe variante pe care să le expunem acum.

Așadar, așteptăm cu nerăbdare Crăciunul – pentru că este timpul pentru acasă!

 

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post