Echilibrul între atmosfera liniștită și spațiul de depozitare e … destul de greu de găsit în camera de baie. Important e să nu aglomerăm spațiul prea mult, dar nici să fie aproape gol. Dacă ne folosim de câteva idei, e ușor să ascundem unele obiecte și să punem în valoare altele. Cu toții știm însă de cât de multe lucruri are nevoie o familie în baie: prosoape, capoade, cosmetice, poduse de igienă și curățenie, dar și decorative: unii avem pasiuni pentru scoici, plante, rățuște etc. Unele trebuie amplasate în apropierea oglinzii, altele pe lângă cadă, altele la mașina de spălat rufe și în timp ajungem să avem și unele de rezervă. Pentru că zilele trecute am avut o discuție destul de lungă despre cum poți să optimizezi acest spațiu, am ajuns la câteva idei drept concluzie, pe care le împărtășim cu voi.
Simplu
Alegeți o mască pentru lavoar cu sertare, care ocolesc furtunul de scurgere a apei. Acolo puteți ascunde multe din obiectele care s-ar putea regăsi pe polița din dreptul oglinzii. Unele sertare au prevăzute deja separatoare pentru periuțe de dinți, creme etc. Și mai mult decât atât, înlocuiesc cu succes dulapurile cu oglindă, care par uneori masive! Oglinzile mari aduc mai multă lumină în amenajarea unei băi!
Dacă vi se pare că un dulap la capătul căzii va crea impresia unui spațiu mai mic în baie, atunci puteți crea o nișă sau pur și simplu câteva polițe. Nu vă recomand boluri din sticlă în apropiere, pentru că sunt greu de întreținut datorită calcarului ce se va depune pe ele. Însă mi-ar plăcea enorm dacă le-aș înlocui cu un televizor amplasat mai sus!
Practic
Cea mai faină idee mi s-a părut masca cu sertare pentru cadă. O puteți găsi și în magazinele mari de bricolaj! Avantajele majore sunt faptul că eliberează spațiul din jurul căzii și este ușor de curățat!
Mulți nu se gândesc cum ar putea să utilizeze spațiul de deasupra closetului, care are același potențial și este cu atât mai bun dacă se află lângă o ghenă de instalații (ceea ce este valabil mai ales pentru apartamente)! Sunt totuși mai potrivite dulapurile sau polițele pe care stau coșuri opace.
Căutând idei pe internet, am dat peste o piesă de mobilier pe cât de simplă, pe atât de utilă. Este vorba despre ascunzișul unor „ustensile” 🙂 Sau o puteți înlocui cu un parapet care astfel va oferi și intimitate! Eu l-aș exploata la maxim cu tot felul de uși, rafturi, polițe pentru toate cele necesare.
Exclusivist
Dacă nu aveți spațiu pentru un taburet sau fotoliu în baie, am găsit o soluție mai practică de la Hatria: o băncuță rabatabilă!
Cea mai utilă este o mini-debara: un perere întreg pliiiin de rafturi, de preferință cu uși! Acolo vor sta mașina de spălat haine, aspiratorul, bagajele, poate chiar și cutiile cu încălțăminte pentru alt sezon. Ar fi ideală! Bineînțeles că, în acest caz, cada sau dușul ar trebui să fie un spațiu închis cu aerisire proprie sau măcar pe un perete opus spațiului de depozitare.
Lemnul, prosoapele colorate, coșurile din răchită și obiectele decorative la vedere dau un aer cald atmosferei din baie. Alb este bineînțeles nota generală în amenajare. Alb pentru amenajarea băii, cu nuanțele sale infinite, alături de toate celelate culori. Tendințele actuale afirmă că se poartă contrastant sau diafan. Ca stiluri, în cazul în care alegeți finisajele, obiectele sanitare și de mobilier fără un sfat avizat, recomandăm neoclasicul, stilul retro, pop-art, rustic, provencale și chiar scandinav.
Voi ce spuneți? Ce soluție poate fi ușor adoptată pentru baia voastră? Sperăm că v-au plăcut micile noastre sfaturi!
- garduri verzi - aprilie 20, 2018
- Mici scenografii pentru Paști - martie 28, 2018
- Frunze argintii naturale pentru Crăciun - decembrie 22, 2017
Distribuie acest post