Un nou bej! Sau maro?! Un pic de gri.

În Idei amenajare living, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

Culorile au sau dau personalitate! De la ambient la garderobă, pastelurile „zugrăvesc” subtil viața și devin fundal pentru momente importante. Astfel, sunt prezente permanent! Unii se îndrăgostesc de nuanțe reci, alții de nuanțe calde. Printre cele mai întâlnite sunt bej, crem, bleu și olive. Bine-bine, dar despre care dintre bejuri am putea, spre exemplu, să vorbim?

Bejul e o culoare atât de des întâlnită pentru zugrăveala pereților, încât am putea spune că a devenit tradițională. Dacă nu îi acordăm atenție, poate deveni cu ușurință neinteresantă. Însă noi am găsit pentru pereți un bej ce ne-a trezit curiozitatea! Pare o culoare certă la prima vedere! Însă, o dată cu variația intensității luminii naturale, acest bej își schimbă valențele de la gri la maro (ca regulă generală, intensitatea luminii naturale într-o încăpere depinde de distanța față de ferestre sau de momentul zilei caracterizat de poziția soarelui).

Haideți să vorbim despre Weimaraner! Această culoare face parte din categoria bejurilor, însă în realitate ni se pare că se încadrează în nuanțe neutre de maro. Mai jos povestim despre 3 combinații cromatice cu bej pentru amenajarea livingului sau diningului!

Bej și turquoise din peisaje de vară târzie

amenajare living dining_bej_turquoise

E bineștiut faptul că nuanțele deschise fac spațiul să pară mai mare. Însă știați că este valabil și pentru tonuri intermediare de albastru? E vorba despre culorile caracteristice cerului sau mării, simboluri ale percepției spațiului infinit. Așadar, dacă doriți un living mai mare, puteți opta pentru pereți bej și un perete vedetă turquoise, ca în imaginea de mai sus. Și… nu uitați de alb sau crem complementar!

Bej și galben de recoltă

amenajare living dining_bej_galben

Daaaa…ne place! În plus, este și recomandarea schemei cromatice de la Benjamin Moore. Culori calde de pământ! Poate că bejul nu mai este în topul preferințelor, însă e de utilizat cu încredere pentru stilul clasic, evitând pericolul de a pica în categoria kitsch-ului. Pentru un efect vizual mai puternic, câteva puncte focale de galben sau portocaliu sunt ideale pentru dining. Astfel, mâncarea va părea mai gustoasă, așa cum v-am povestit în articolul ROȘU-ORANJ PENTRU BUCĂTĂRII ȘI DININGURI TROPICALE.

Bej și grena proaspăt de toamnă

amenajare living dining_bej_grena

Din respect pentru roșul tomnatic care se apropie vertiginos, nu aveam cum să nu includem în discuție una din nuanțele sale. Grena este oricum o culoare vedetă, care, utilizată într-un registru superior, oferă profunzime suprafeței. Lângă nuanța neutră a bejului și a somptuosului grena, puteți adăuga cu încredere alb, crem, maro închis, negru. Pentru o notă veselă, inserați în ambient o piesă de mobilier multicoloră!

 

Benjamin Moore a inclus această culoare în paleta de culori a anului 2016. Weimaraner este în realitate denumirea pentru rasa unui cățel. Nu știm ce culoare are blănița animalului vostru de companie J, dar afirmăm cu tărie că nuanța Weimaraner este potrivită pentru un fundal neutru extrem de versatil! A fost testată!

wegmanworld.typepad.com 1

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post