Amenajări noi sau unde mergem să bem cafeaua

În Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Nu vă voi povesti despre arome tari sau dulci, despre cromoterapie prin cafea sau frigul de afară, ci despre noile locații care ne-au atras atenția ale TED’S COFFEE & CO. În 2015 au deschis spre finalul anului trei cafeterii, pe care le vom detalia: în Băneasa Business Center, pe Calea Dorobanților 102-110, în Global City Bussiness Park Pipera.

Elemente comune în cele trei locații 

Am savurat o cafea mergând în toate cele trei locații și am observat coerența estetică a amenajărilor. Peste tot te așezi comod pe aceleași scaune, care aproape că devin laitmotiv al amenjărilor, apropiate de stilul arhitectului Harry Bertoia, într-o culoare care e imposibil să nu-ți atragă atenția în cadrul amenajării: galben taaaare.

amenajare cafeterie_albastru galben_lama arh pipera amenajare cafeterie_albastru galben_lama arh_dorobanti

Un fel de albastru cobalt pentru culoarea pereților, fundal al amenajărilor, pune în evidență plafonul din furnir estetic din stejar care coboară printr-o curbură pe perete și se temină cu o poliță.

amenajare cafeterie_albastru galben lemn_lama arh_dorobanti

Dacă prin alte tipuri de localuri găsim atârnate cești din ceramică sau cărți, aici paharele TED’S cu fire colorate au funcțiunea de … corpuri de iluminat, grupate mănunchiuri deasupra barului sau în șir deasupra meselor. Apreciem răbdarea domnului electrician de a monta aproximativ 300 de leduri, unul pentru fiecare pahar, astfel încât să formeze un rând de corpuri de iluminat.

amenajare cafeterie_albastru galben_teds

Idei diferite interesante 

La Băneasa Business Center, vei observa piciorul metalic al meselor de bar. Acesta a fost obținut print-un procedeu special de ruginire, cu „substanțe” adunate din … bucătărie. Vi-l vom dezvălui pe larg într-un articol viitor despre amenajări cu tablă.

amenajare cafeterie_metal galben_lama arh_baneasa

În cafeneaua din Dorobanți stâlpii cu adezivul de faianță vopsit, după ce aceasta a fost decopertată, și șapa autonivelantă lăsată aparentă dau un aer industrial. Noroc că stejarul, prin textura lui, face interiorul să pară mai cald.

amenajare cafeterie_albastru_lama arh_dorobanti

Mesele de bar de la Global City Bussiness Park, așezate astfel încât vederea privitorului să fie îndreptată spre exterior, sunt înguste, cu picioare în formă de A. Ne place rezolvarea pe care au găsit-o meșterii tâmplari pentru contravântuiri astfel încât să susțină perfect blatul.

amenajare cafeterie_albastru_lama arh pipera

N-aveți cum să-i ratați dacă îi căutați: scrie mare TED’S COFFEE & CO! Sperăm că v-am făcut curioși să mergeți să vedeți soluțiile de amenajare puse în practică!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post