Camera copiilor- Cum alegem culoarea potrivită? (Partea a II-a)

În Idei de amenajare camere de tineret, Idei de amenajări interioare de Patricia DobrinLasă un comentariu

Reluând visul despre copilărie şi imaginaţia-i debordantă caracteristică am hotărât să vă inspirăm astăzi în stilul Blu(e) şi ,de ce nu, să abordăm un fel de Jungle mix cu influenţe clare din aria de activitate preferată a copiilor: animaţiile.

Albastrul este o culoare pe care conştient sau nu cam toată lumea o agrează. Poate că, adulţi fiind, am evita albastrul electric, dar veţi vedea că pe copii strălucirea lui îi încântă, mai ales în amenajarea unei camere !

Fiţi atenţi la personajele din desenele animate. Veţi face cunoştinţă cu Dory, simpatica peştioaică din Finding Nemo, sau cu adorabilii strumfi, cu duhul din lampa lui Aladin şi chiar cu exoticul Blu, papagalul “de casă”, erou al filmului Rio. Creatorii de personaje studiază cu mare atenţie nuanţele folosite astfel încât alăturările să capteze atenţia, să îi amuze pe copii şi în final să contribuie în proporţie covârşitoare la conturarea personalităţii personajului.

personaje-albastre-animatii

În cazul în care deja v-am convins că albastrul este o alegere minunată pentru a însufleţi albul standard al pereţilor vă rugăm să mai rămâneţi câteva momente atenţi şi să analizaţi cele patru amenajari propuse de noi. Nu uitaţi de detalii. Până la urmă acestea fac deliciul tuturor amenăjarilor!

amenajare-camere-copii-albastru-bleu-bleumarin-dormitor-1


Albastru strălucitor (un Brilliant Blue de la Benjamin Moore) care împreună cu mici accente de verde sau galben în accesorizare pot să alcătuiască o schemă coloristică fluidă, uşor de pus în practică . Alegerea ca fundal a unui albastru puternic pe o suprafaţă generoasă cere imperios alăturarea unui mobilier alb care să balanseze atmosfera.


amenajare-camere-copii-albastru-bleu-bleumarin-dormitor-2


Daţi culoare amenajărilor cu Marine Blue, nuanţă marca Benjamin Moore, care pe noi ne-a cucerit. Făcând echipă bună în aceeaşi cameră sau folosită separat nu poate să nu evoce ordinea, curăţenia şi liniştea de care cei mici au nevoie pentru a se concentra asupra acumulării a cât mai multe cunoştinte şi care la momentul potrivit le oferă ocazia să se destindă privind “cerul înstelat”.


amenajare-camere-copii-albastru-bleu-bleumarin-dormitor-3


Bleumarin foncé virând uşor spre indigo, apanaj al unei personalităţi puternice, manifestate chiar din copilărie,  Admiral Blue şi câteva accente de roşu! Iată o combinaţie atrăgătoare, curajoasă şi cu un accentuat bun gust pentru camera unei fetiţe.


amenajare-camere-copii-albastru-bleu-bleumarin-dormitor-4


Şi chiar dacă vara s-a dus încă mai puteţi păstra vii în amintire notele ei calde şi nenumăratele băi în apele jucauşe ale mării. Nouă ne place Summer Blue! În special felul în care bate palma cu roşul cuverturii şi al pernelor ca doi buni prieteni! Ce ziceti?


Cât despre jungle mixul promis vom detalia în următorul articol dedicat amenajărilor camerelor pentru copii. Până atunci nu încetaţi să vă hrăniţi creativitatea continuând să răsfoiţi prin articolele deja postate!

 

Patricia Dobrin
Ultimele postari ale lui Patricia Dobrin (vezi toate)

Distribuie acest post