Inspirație din marochinărie pentru mobilier

În Idei de amenajare a bucatariei, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Obiectele de marochin pot fi ușor integrate în casa voastră. Ca aceesorii sau obiecte practice, cu puțină imaginație devin accente de textură sau culoare. De la mânere la scări, dezvoltăm mai jos câteva idei practice. Ne referim la marochinăria pentru mânere de mobilier.

Tăblia de pat

Pentru o tăblie de pat voluminoasă, prinderea acesteia poate deveni o problemă. Tot cu ajutorul unor panglici din piele și cuie aparente, această mare pernă va sta la locul dorit. În plus, ea poate fi dehusabilă, un avantaj major pentru întreținerea unei tăblii de pat (majoritatea sunt fixe, greu de curățat). Gri cu crem se asociază de minune pentru un dormitor de stil scandinav, sau de ce nu, în funcție de mobilierul alăturat, poate chiar industrial.

Rafturi

Dacă aveți curele care nu mai sunt pe placul vostru pentru vestimentație, le puteți utiliza pentru rafturi sau jardiniere. Lungimea lor poate fi ajustată cu ajutorul cataramei. O piele maro cognac arată ideal lângă polițe din lemn pe un fundal cu tapet monocrom sau o plasă metalică.

Port prosop sau port umeraș

Dacă ai multe prosoape de pus în baie, atunci poate fi potrivită o scară cu laterale din piele. Aceasta e plauzibilă chiar și într-un dresing sau dormitor, unde hainele pot sta pe umeraș agățate de una din bare.

Port carte, suport pentru ceas sau oglindă

Obiectele de pe noptieră vorbesc despre personalitatea dumneavoastră. Dacă nu mai aveți loc de cartea pe care o citiți seara, îi puteți face un suport din piele pentru perete. Este simplu și un accent stilat într-un dormitor mediteraneean.

Cât despre oglinzi sau ceasuri, există mai multe posibilități de a prinde o bucată de piele de o ramă din lemn. Cele mai uzuale sunt cele de jos.

Panglică pentru storul ferestrei

Cu toții știm că un stor de fereastră cu șina, trăgători și tamburi aferenți este destul de scump. Dacă vă doriți cu tot dinadinsul un stor, optați pentru variante mai puțin costisitoare, cu sisteme DIY. Trăgătorii și șnururile pot fi înlocuite de curele din piele.

Cât despre mânere sau butoni, aceștia se găsesc pe piață (au fost disponibili inclusiv la Zara Home). Vă las pe voi să faceți un mică documentație pentru aceștia, existând multe variante din care puteți alege. Vă salutăm și revenim cu un articol despre vacanță cât de curând!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post