Avantajele unui design minimalist

În Idei amenajare dormitor, Idei amenajare living de ColorHunterLasă un comentariu

E greu să ne imaginăm o casă cu lucruri puține mai ales că mulți dintre noi am crescut în case cu mobilier din abundență, însă stilul nordic a intrat pe piață de ceva vreme și de atunci din ce în ce mai mulți apelează la el.

Sigur că mulți dintre noi își pun întrebarea – Dar oare unde vom depozita toate lucrurile noastre dacă vom adopta acest stil care promovează „mai puțin înseamnă mai mult”? Iată că specialiștii în domeniu vin cu argumente menite să ne pună  pe gânduri. Unul dintre aceste argumente ar fi faptul că ne va fi mult mai ușor să facem curățenie. Atunci când casa nu este încărcată și aglomerată cu lucruri care nu ne sunt de folos și curățenia este mai ușor de făcut și de întreținut. Imaginează-ți că în perioada sărbătorilor te poți bucura de mai mult timp alături de cei dragi, în loc să te epuizezi curățând lucruri pe care nu le folosești niciodată. Un al doilea motiv este că într-o casă aerisită și mai puțin aglomerată te simți mai relaxat. Aglomerația din interior este stresantă pentru orgaismul nostru și de aceea, uneori poți suferi de insomnii.

Designul minimalist nu face altceva decât să reducă tot acest haos vizual și să îți creeze un spațiu luminos, aerisit și lipsit de stres.

Pe de altă parte nu trebuie să îți golești complet casa și poți păstra câteva elemente tradiționale care să-i aducă un plus de personalitate și de asemenea te poți folosi oricând de imaginație ca să o accesorizezi inteligent și ca să ai cât mai mult spațiu de depozitare. Spre exemplu livingul nu are nevoie de foarte multe elemente, ci în primul rând ai nevoie de o canapea confortabilă și suficient de încăpătoare, o măsuță de cafea ce poate fi în același timp și spațiu de depozitare și eventual un fotoliu. Pentru prietenii care îți vin în vizită poți avea câteva scaune pliante pe care să le ai depozitate într-un colț. Nu uita că deși aparent camera ar putea să pară goală, în ea poți avea destule spații de depozitare, cum ar fi o comodă încăpătoare sau un coș pus într-un colț în care să depozitezi fie jucăriile copilului, fie reviste sau chiar perne și paturi.

Te sfătuiesc să alegi pentru pereți culori deschise care să dea senzația de spațiu mărit și eventual poți veni cu câteva accesorii precum tablouri sau de ce nu, un colț dedicat plantelor de interior. Culorile alese pot fi în nuanțe calde  cu mici elemente de culoare. Poți studia ofertele celor de la Benjamin Moore, ale căror vopseluri și finisaje de cea mai înalta calitate îți vor transforma casa complet. Poți alege din peste 100.000 de culori și poți fi sigur că produsele lor sunt 100% ecologice.

Minimalismul până la urmă este una din tendințele care nu se vor demoda niciodată, căci întotdeauna simplitatea va fi ușor de integrat. Este un stil clasic și în același timp extrem de modern și întotdeauna va fi definit de cel care alege să-l definească.

Ultimele postari ale lui ColorHunter (vezi toate)

Distribuie acest post