Dor de alb

În Idei amenajare dormitor, Idei amenajare living, Idei de amenajări interioare de Patricia DobrinLasă un comentariu

Ne e dor de alb! Da, acesta este statementul de moment. Dar alb este general valabil și haideți să vedem cum și de ce.

Sunt multe imagini ce fac inima unui designer să explodeze de fericire. Și unul din ele este un interior alb. În timp ce albul transmite ideea de spațiu rece și anost, noi putem să transformăm realitatea într-o poveste plină de umanitate. Un fond alb este cel pe care se pot „proiecta” elemente, obținând astfel o compoziție estetică valabilă permanent. În timp ce tendințele de culoare vin și pleacă, non-culoarea alb e întâlnită în toate stilurile arhitectonice. Mai departe povestim cum puteți aduce nota personală în interioare albe.

Textura

Un spațiu perfect poate deveni plăcut printr-un singur element: textura. Gândiți-vă doar la mai multe materiale, toate albe. Lemn, bumbac, lână sunt doar câteva din elementele ce aduc ideea de cozy pe lângă materiale ca ceramică, marmură, beton.

Albul nu e „prețios”

Există o temere generală asupra faptul că albul se murdărește, e greu de întreținut. Da, într-adevăr, așa este. Însă nu trebuie ca acest sentiment să nu ne lase să avem amintiri în propria casă, datorită obsesiei ca totul să fie perfect. Dacă vă place, lăsați albul să trăiască. Rosturile unei suprafețe de cărămizi albe vor căpăta o altă nuanță în timp. Pardoseala albă va „îmbătrâni” mult mai frumos când vopseaua se va lua mai mult de pe zona cu mai mult trafic. Lăsați materialele ce vă înconjoară să trăiască alături de voi!

Aduceți obiecte personale și piese naturale

Dacă doriți ca spațiul vostru alb să atingă un anumit confort, atunci mobilierul cu texturi naturale este recomandat. Lemnul natural, pietrele, plantele, lutul sunt exemple ce aduc sentimentul de „confortabil” în orice spațiu. În plus, ele ne amintesc de elemente primordiale, aducând viață, caracter și căldură.

Straturi de nuanțe de alb

Mai multe nuanțe de alb vor diversifica aspectul general al camerei și vor adăuga noi dimensiuni. Nimic nu e mai frumos ca straturi de cremuri și griuri și alburi care trăiesc toate împreună. Și cea mai bună parte în a realiza acest lucru e că nu există o ordine în care să faci niște pași. Dacă ar fi să existe vreo regulă, acesta ar fi joaca… cu cât mai multă, cu atât mai bine.

Interes vizual pe obiecte personale

În cele din urmă, casa voastră vorbește despre voi. Așadar, interesul vizual pentru amplasarea lor vine în mod firesc când vă relaxați privirea pe spațiile de pauză albe. Acesta este una din proprietățile acestei non-culori: pauza cromatică, o proprietate des folosită azi mai ales în designul grafic. Cărțile tale, concediul tău, pantofii tăi – toate ajută o casă să trăiască și să se simtă bine. Când e făcută bine, cu aer atemporal, cu ajutorul albului reușești ca obiectele tale să fie puse în valoare prin forme, textură și lumină.

Și da, ne e dor de alb, de iarna copilăriei!

Patricia Dobrin
Ultimele postari ale lui Patricia Dobrin (vezi toate)

Distribuie acest post