Bucătăria olive

În Idei de amenajare a bucatariei, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

O mică documentare pentru nuanțe testate de designeri este începutul bun atunci când dorim să realizăm bucătării pe comandă. Noi am găsit patru culori pentru ușile mobilierului, renumite și de mult utilizate, astfel încât nu aveți cum să dați greș cu ele.

amenajare bucatarie_olive_fronturi usi

Pentru că verdele olive se află printre ele, ne-am gândit că ar fi potrivit să găsim scheme cromatice care să includă nuanțe și tonuri ale acestei culori. Am lărgit punctele de interes și am căutat idei inclusiv pentru verde pe perete. Haideți să vedeți ce am găsit noi!

Olive și galben

amenajare bucatarie_olive_galben

De la tonuri închise la cele deschise, combinația cu galben va releva mereu o atmosferă proaspătă. N-am uitat să ne documentăm în legătură cu influența culorilor asupra apetitului. Verdele, culoarea calmului și al relaxării, induce starea de sațietate, în timp ca galbenul stimulează digestia. Legat de funcționalitate, insula tip bar o regăsim în aproape toate bucătăriile ce includ locul de luat masa și sperăm să reușim să-i facem loc în majoritatea spațiilor, pentru că arată tare bine!

Olive și mov

amenajare bucatarie_olive_mov

Olive și aubergine este o combinație complementară de culori, completată cu alb, crem și esența lemnului natur. Tipul acesta de schemă cromatică o regăsim în natură mai ales primăvara . Deși simplă, bucătăria de mai sus corespunde a trei tendințe actuale – rafturi cu condimente la vedere, spălătoare de vase din ceramică cu front vizibil (tip farmhouse) și schema cromatică inspirată cu care nu dăm greș niciodată!

Olive și roșu

amenajare bucatarie_olive_rosu

Specialiștii feng-shui nu recomandă roșu în bucătărie, deoarece aici se află plita, element al focului. Cu toate acestea, dacă adăugăm un mobilier olive, verdele reprezentând lemnul, copacii, natura, și blaturi maro închis, ca semnificație a elementului pământ, diminuăm semnificativ focul. Drept urmare, câteva accente roșii, cum sunt tâmplăria, scaunele sau electrocasnicele nu afectează major proporțiile elementelor feng-shui. Și bucătăria victoriană de mai sus întrunește toate aceste calități!

Dacă nu sunteți adepții crezurilor feng-shui, puteți opta pentru roșu preponderent. Banda din faianță olive închis este accent într-o bucătărie open-space. Pe lângă fronturile roșii, tapetul de influență japoneză devine „peretele vedetă” al acestei mici amenajări. Pe de altă parte, roșu este stimulentul cel mai puternic al apetitului. Credem totuși că e bine să avem o măsură în utilizarea acestei culori, mai ales că are impact destul de puternic asupra psihicului!

Olive și bleu

amenajare bucatarie_olive_bleu

Cât despre albastru, designerul parizian Philippe Harden a creat în 2009 o bucătărie ce astăzi o vedem pe multe site-uri. Deși bleu ar putea părea o culoare rece, combinația cu mobilierul olive și blatul maro închis aduc note prietenoase habitatului. Cât despre albastru în bucătărie, vă spunem că această culoare inhibă apetitul, la fel ca negru, maro și gri.

Olive cu alb

amenajare bucatarie_olive_alb crem

Vă aduceți aminte de articolul despre amenajări REINVENTEAZĂ PRIN CULOAREA PLAFOANELOR? Acolo scriam despre efectele optice pe care culoarea o poate avea, însă n-am făcut referire la modalități actuale de finisare. Ei bine, iată că am găsit una – tapet în carouri olive pentru amenajarea bucătăriilor. În orice caz, olive cu alb și esențe de lemn masiv vor favoriza o imagine clasică, drept pentru care vă recomandăm nuanța Liberty Park de la Benjamin Moore pentru pereți!

Sperăm că v-am dat idei de scheme cromatice dacă sunteți iubitori al olive-ului!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post