Cum decorezi peretele din camera copilului

În Idei de amenajare camere de tineret de Lucia LecaLasă un comentariu

Amenajarea camerei unui nou născut sau a unui copil până în vârsta de 10 ani a fost pentru o perioadă axată pe basme și pasteluri. Astăzi însă, designeri contemporani au gândit lucruri mai practice și mai potrivite pentru copii, în urma unor studii de dezvoltare cognitivă a acestora. Spre exemplu, copiii sub 6 luni disting mai bine culorile de contrast major, adică alb-negru-roșu decât bleu sau roz. Patternurile din aceste culori dau semnale puternice creierului, rezultând din partea bebelușului un răspuns mai activ, datorită unei percepții mai bune. Pentru pereți, tapetul a revenit într-o nouă formulă pentru personalizare, pe când stikerele permit  schimbări permanente în funcție de vârstă. Dacă v-am trezit interesul, haideți să vedeți despre ce povestim!

Copaci

Inke Heiland a început cariera de designer pornind cu idei pentru camera fiului ei. Ea a expus prima serie de stickere de animale in stil vintage și tapet în 2004. Datorită tehnologiei care e evoluat, fiecare sticker este unic și tapetul are serie limitată.

Copacii pentru pereți sunt printre favoriții noștri, pe care îi puteți alege în funcție de anotimpul preferat. Aprilie vine în tonuri de verde mentă, culoarea oului de rață, olive închis și rozuri. Iunie se manifestă în galben, verde proaspăt, bleu și bleumarin. Octombrie povestește despre bleumarin prăfuit, olive închis și tonuri de gablen și portocaliu.

Cât despre animalele vintage puteți alege dintre elefanți, girafe, crocodili, rinoceri, lei, bufnițe și tot felul de alte viețuitoare. Patternul e la alegere, în funcție de preferința voastră. Colecțiile se încadrează în tematici de tipul safari, Muzicanții din Bremen, pădure.

Ceasuri

Keith Stephenson, mark Hampshire, Absolute Zero degrees au dezvoltat seria „Mini Moderns” de tapet după principii sănătoase. Evitând „clișee ale imaginației”, compania lor a produs patru tipuri de tapet, ale căror forme și cromatică a fost inspirată de panourile ambientale ale lui Alexander Girard pentru Herman Miller ale anilor 70. Ceea ce putem spune este că ele oferă posibilitatea ca, după ce crește, copilul să le poată colora după bunul plac.

Animale

Allison Krongard a fost una dintre persoanele cu o contribuție majoră la dezvoltarea trendului de stickere adezive pentru pereți. Arta pe vinil a transmis principiul de a decora singur la cerere un mediu, prin forme ce pot fi instalate, editate, ajustate și mutate fără efort și fără a lăsa urme pe pereți. Deși au început cu mici colecții (Coco`s Caboose, Dottilicious, Candy Factory), astăzi se îndreaptă mai mult spre tabla de scris în forme esențializate ale unor animăluțe. Alb și negru dictează această direcție.

Grafica pe fundal grafic

Patricia Adler a dezvoltat câteva concepte pentru panouri de interior interactive. Serii de decorații magnet pentru perete – MetroScape și MagScape – descriu siluete de animale și de oraș. Aceste siluete se pot aplica, după bunul plac, în orice moment al zilei, pe un fundal grafic inspirat de Mondrian sau de sanave, spre exemplu. Adică, ele sunt niște magneți acoperiți cu spumă tactilă ce pot sta pe un perete învelit în folie cu un anumit grad de receptivitate la aplicarea unor greutăți.

Abțineți-vă de la fluturi din fluturi sau alte idei care reprezintă o formă ce nu spune o poveste a camerei copilului. Tratată cu maximă seriozitate amenajarea acesteia, și ea merită un concept integrat în ambientul întregii case, chiar dacă acolo se dezvoltă lumea copiilor.

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post