Trăiește pe picior mare într-un spațiu mic

În Tips & Tricks de ColorHunterLasă un comentariu

 

Cum lumea este în continuă expansiune și aglomerația din marile orașe ne obligă să stăm din ce în ce mai aproape unii de alții, constatăm că lipsa de spațiu este una acută. În marile orașe ale lumii studiourile și apartamentele de mici dimensiuni sunt la mare căutare, atât pentru costurile mici cât și pentru utilitate sau poziționare.

Spațiul și confortul sunt primele lucruri care ne interesează atunci când alegem un astfel de apartament, însă de multe ori refuzăm spații cu potențial din cauza faptului că nu reușim să le vedem amenajate așa cum ne-am dori și avem acea senzație de sufocare. Însă specialiștii în domeniul amenajărilor interioare sunt de altă părere și ne spun că totul ne este cu putință dacă ne folosim imaginația.

Gândiți-vă la mansardele sau studiourile boeme pariziene și veți vedea că există o doză de șarm și romantism, iar un astfel de loc vă poate oferi toată intimitatea de care aveți nevoie. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți nuanțe deschise pentru a da senzația de spațiu, să alegeți draperii lungi care să creeze iluzia unei camere înalte, iar mobilierul să fie cât se poate de util și bine amplasat.

 

Dacă micul apartament beneficiază de terasă și de spații de depozitare, atunci acestea pot fi și ele utilizate pentru a masca acele lucruri pe care nu le folosiți toată ziua. Colțurile de asemenea poți fi folosite atât în zona de bucătărie, cât și în camera propriu-zisă, iar rafturile de perete sunt ideale pentru depozitarea cărților sau pentru a încastră corpuri de iluminat.

De asemenea, din ce în ce mai mulți producători de mobilier confecționează ceea ce se numește „mobilă inteligentă”, ca de exemplu acele paturi rabatabile care stau suspendate pe perete, mese și canapele extensibile, scaune retractabile și tot felul de alte obiecte de mobilier, menite să vă facă viața mai ușoară.

Dacă beneficiați însă de un spațiu generos din punct de vedere al înălțimii camerei, puteți alege să suspendați patul și să vă bucurați de o imagine de ansamblu a casei voastre, folosind astfel spațiul de jos în alte scopuri.

Nu uitați de plantele de interior care și ele au rolul de a oferi mai multă viață încăperii și mai ales de a purifica aerul.

Iată că idei sunt nenumărate, iar spațiile mici deși par neîncăpătoare, ne pot oferi căldura unui cămin și tot confortul de care avem nevoie.

Ultimele postari ale lui ColorHunter (vezi toate)

Distribuie acest post