4 culori care schimbă starea de spirit a casei tale

În Idei de amenajări interioare de Editor-CuloareaTaLasă un comentariu

Psihologia culorilor este extrem de importantă, iar oamenii de specialitate au efectuat sute de studii aflând într-un final care sunt culorile pe care ar trebui să le folosim în amenajarea casei noastre, pentru a ne simți pe deplin relaxați și fericiți.

Aceștia spun că ne petrecem aproximativ 87% din timp în interior și deși avem capacitatea extraordinară de a distinge aproximativ 10.000.000 de culori diferite, încă nu avem capacitatea de a înțelege cu adevărat relația dintre noi și culori. Se pare totuși că știm însă că interpretarea culorilor depinde în totalitate de preferințele personale, cultură și context.

Conform statisticilor  albastrul este cea mai îndrăgită culoare alături de verde, roșu și violet.

Culori pentru dormitor

Spre exemplu, atunci când alegem culoarea pentru dormitor știința ne spune că melatonina este secretată în fiecare zi în cicluri cu maximă preponderanță seara, iar acest lucru pregătește corpul nostru pentru somn. În cele mai multe cazuri albastrul este cea mai bună opțiune deoarece induce o stare de relaxare și calm, trimițându-ne cu gândul la albastrul cerului sau la cel al oceanului. Atenție însă la nuanțele de albastru folosite, deoarece nuanțele pastelate transmit o stare de disconfort.

Specialiștii în decorațiuni interioare ne sfătuiesc să combinăm nuanțe de albastru deschis cu nuanțele calde date de mobilier și țesături.

Culori pentru bucătărie

Pentru bucătărie studiile au arătat că verdele aduce beneficii majore stării noastre de spirit. Verdele este culoarea naturii și a vieții și deși putem folosi nuanțe de verde în toate spațiile din casă, pentru zona bucătăriei se recomandă verdele frunzelor de țelină sau lime.

 

Culori pentru living

Zona de living este spațiul nostru de relaxare, acolo unde ne strângem cu cei dragi și depănăm amintiri sau pur și simplu ne uităm la un film sau ne jucăm, și de aceea se recomandă câteva nuanțe de roșu, care este binecunoscut drept o culoare ce mărește pulsul și stimulează creativitatea. Fie alegeți câteva accesorii cum ar fi o canapea roșie sau perne roșii, fie puteți vopsi un perete în nuanțele voastre preferate de roșu, iar culoarea anului 2018 ce ne-a fost oferită de cei de la Benjamin Moore se potrivește de minune acestui stil, iar numele ei garantat o să vă ducă cu gândul la vacanță – Caliente.

Culori pentru dining

Iar pentru zona de dining se recomandă nuanțele asociate culorilor pământului. Și cum mulți dintre noi combinăm bucătăria sau chiar livingul cu spațiul destinat diningului, putem combina fie oricând nuanțele de verde, fie cu roșul sau nuanțe calde de bej.

Iată așadar câteva idei simple și extrem de importante de ținut minte atunci când ne hotărâm fie să ne renovăm casa, fie să construim una nouă, fie pur și simplu vrem să-i dăm un aer de prospețime și relaxare.

Căminul nostru este templul nostru, este locul nostru de suflet unde ne încărcăm bateriile după o zi lungă și obositoare, unde ne cuibarim alături de cei dragi și unde punem la cale cele mai frumoase planuri și de aceea trebuie să nu uităm să-i oferim respectul cuvenit.

Sursa foto: pinterest

Distribuie acest post