Revival pentru baia ta

În Idei amenajare baie, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

Direcțiile pentru amenajarea camerelor de baie se conturează din ce in ce mai clar. Stilul vintage a căpătat popularitate mare în ultimii doi ani, chiar dacă sub egida lui sunt promovate concepte de retro, shaby chic (care a apărut ulterior), revival sau victorian-ul clasei de mijloc. Din punctul nostru de vedere, vintage pentru o cameră de baie a primit mai concret influențe revival sau victoriene. Față de cel stilurile clasice, acest vintage este totuși mai apropiat si mai accesibil, fără să denote opulență sau accente glam. Pentru că de curând ne-am ocupat de amenajarea unei astfel de băi, ne-am gândit să vă împărtășim de unde puteți alege câteva produse ce pot defini o astfel de camera.

Finisaje

Gresia si faianța sunt prima preocupare când vine vorba de amenajarea unei bai. Meșterii noștri nu prea accepta ideea ca în imediata apropiere a căzii și lavoarului peretele sa rămână descoperit (cu vopsea de latex cu hidroizolație, așa cum vedem in multe din pozele din amenajările caselor americane). Prin urmare,placarea cu faianță e necesar ca măcar până la înălțimea de 1-1,2 m. Din punct de vedere estetic, pare ca toți pereții au primit un lambriu.

amenajare baie_vintage_albastru verde maro

Câteva tipuri de plăci pe care le puteți găsi pe piață ușor sunt mai jos. În trecut, dimensiunea standard pentru faianță era de 10x10cm. Unii producători au rămas consecvenți, drept urmare vă dăm câteva exemple de plăci pătrate de dimensiunea mai sus precizată sau de 20x20cm. Totul tine acum de bugetul pe care i-l aveți la dispoziție pentru suprafața necesară de acoperit.

amenajare baie_vintage_placi gresie faianta 20x20cm 10x10cm

Plăcile „subway” le găsiți astăzi într-o multitudine cromatică. Iată mai jos câteva nuanțe:

amenajare baie_vintage_placi faianta subway 10x20cm

Cât despre mozaicurile pentru pardoseală, producătorii au dezvoltat atât de multe modele, încât le găsiți aproape oriunde, începând cu magazinele de bricolaj sau Valea Cascadelor până la showroomuri mai individualiste. Medalioanele de pardoseală sunt încadrate în plăci-pereche ale faianței. E ideal să găsiți aceleași dimensiuni pentru gresie și faianță, dacă nu măcar una din dimensiuni să fie comună.

amenajare baie_vintage_placi gresie

Obiecte sanitare

Ceramica este punctul numărul doi ce trebuie bifat. Începând cu lavoare cu picior în stil victorian până la cele din fontă, aveți destule direcții din care puteți alege. Iată câteva pe care noi le-am găsit mai deosebite.

amenajare baie_vintage_lavoare colorate

Mai accesibilă ca preț și care se poate încadra cu succes în acest stil este gama Reflections de la Ideal Standard, producător pe care îl găsiți inclusiv în magazinele de bricolaj. Legat de cadă, acestea sunt în general încastrate, fără mască, fața lor fiind placată cu faianță.

amenajare baie_vintage_lavoar vas wc

Baterii

Finisajul standard al bateriilor este crom. Într-o baie cu iz vintage, se încadrează de minune și alte tipuri. În vogă sunt acum cele din nichel satinat sau bronz antic. E important să știți că un alt finisaj în afară de cel expus în showroomuri înseamnă de obicei livrarea unui produs pe comandă, adică un preț mai ridicat. Vă arătam ce am găsit la o primă căutare atunci când am făcut documentația. V-am recomanda să nu vă aruncați totuși în linii prea moderne.

amenajare baie_vintage_set baterii bronz

Pe lângă cele de sus, mai ușor le găsiți pe cele cu cu dublă comandă, inclusiv în magazinele de bricolaj. Încă de anul trecut, aceștia au adus cel puțin o gamă în acest stil.

amenajare baie_vintage_set baterii bronz antichizat

Cât despre mobilier, nu uitați de nișe, rafturi cu console din lemn profilate, dulapuri vechi ce pot primi pe blat un lavoar, picioare de mașini de cusut Singer sau dulapuri unde puteți depozita diverse lucruri.

amenajare baie_vintage_idei

Ca să vă dăm câteva surse de inspirație, am găsit o colecție de schițe din perioada 1920. De aici tragem concluzia că verdele, albastrul, roșul, galbenul, albul și negrul erau culorile predominante în amenajarea camerelor de baie.

amenajare baie_vintage_schite inspiratie culori

Sperăm că v-am dat câteva idei despre ce produse e bine să achiziționați pentru o compune o baie în stil vintage. Accesoriile sunt după gustul vostru, sperăm în stil revival!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post