Când biroul este acasă

În Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de ColorHunterLasă un comentariu

Datorită flexibilității job-urilor din ce în ce mai mulți oameni aleg să lucreze din confortul casei lor sau chiar de la mii de kilometri distanță de birou. Se pare că din ce în ce mai mulți oameni se îndepărtează de companiile care vor ca ai lor angajați să fie prezenți zilnic la birou și asta din cauza faptului că viteza cu care lucrurile se desfășoară la momentul de față, nu le oferă posibilitatea de a face și alte lucruri.

În același timp și companiile încep să înțeleagă nevoia de mobilitate a oamenilor și astfel încep să-și schimbe politicile, oferind job-uri cu program flexibil.

În ceea ce privește munca de acasă, mulți dintre cei care aleg un astfel de program constată că nu au un loc special creat pentru a putea lucra în liniște sau că pur și simplu spațiul în care aleg să-și pună biroul nu le oferă confortul de care au nevoie.

Dacă locuiești într-un spațiu generos în care poți transforma una din camere în birou, atunci eșți o persoană norocoasă, însă chiar și atunci când locuiești într-un studio, poți alege un colț al camerei pe care să-l decorezi în așa fel încât să poți lucra liniștit.

Spre exemplu te poți lăsa inspirat de stilul scandinav, unde simplitatea și minimalismul sunt cuvintele cheie, însă ne-am gândit la câteva sfaturi menite să te ajute:

– Investește într-un birou de calitate și un scaun confortabil, pentru că nu vei dori ca spatele să aibă de suferit și în niciun caz să ai o poziție defectuoasă care să îți întrerupă munca.

– Accesoriile sunt extrem de importante, mai ales că nu vei vrea un birou aglomerat, plin cu documente, caiete și tot felul de accesorii de scris împrăștiate. Pe lângă faptul că vei obosi mai repede, te vei stresa că nu vei ști de unde să iei un anumit lucru. Optează pentru cutii colorate sau coșuri împletite și depozitează-ți toate documente într-un loc accesibil.

– Nu îți fie teamă să adaugi câteva elemente distractive precum bilețele colorate cu mesaje motivante sau chiar lumânări parfumate.

– Înconjoară-ți biroul de plante verzi atât pentru partea estetică ce îți va da impresia că te afli într-o grădină, cât și pentru oxigen și prospețime.

– Profită de pereții din jurul biroului și alege să ii vopsești în nuanțe liniștitoare, care să te ajute să rămâi relaxat chiar și atunci când deadline-urile nu îți dau pace. Poți alege din cele peste 100.000 de culori oferite de cei de la Benjamin Moore și pe lângă faptul că vei avea parte de calitate fără compromisuri, trebuie să știi că vopselurile și finisajele lor sunt produse 100% ecologice.

– Dacă spațiul îți permite, poți monta câteva etajere pe care să îți pui cărțile, iar pentru un aer jucăuș, etajerele pot avea culori diferite.

Dacă ești o fire boemă, poți oricând opta pentru un birou din lemn masiv, pe care îl poți găși într-un magazin de antichități sau de ce nu, un birou pe care să îl pictezi într-o nuanță puternică, cum ar fi roșu sau fucsia, iar un fotoliu confortabil poate lua locul scaunului de birou. Folosește-te de imaginație și alege obiecte simpatice și de calitate care să îți stimuleze munca și creativitatea.

Atunci când alegi spațiul pentru a poziționa biroul trebuie să iei în vedere și lumina naturală, care este extrem de importantă. Fie că alegi să pui biroul chiar în dreptul geamului, fie undeva lângă, lumina trebuie să ajungă până la tine și astfel poți opta pentru o perdea transparență și draperii pe care să le folosești pe timp de noapte, fie optezi pentru storuri.

Până la urmă, indiferent de domeniul profesional în care activezi, îți va fi foarte ușor să îți decorezi spațiul de lucru, pentru că a ta personalitate se va reflecta în fiecare element.

Noi îți urăm succes și spor la treaba!

 

Ultimele postari ale lui ColorHunter (vezi toate)

Distribuie acest post