Draperii si perdele pentru fiecare cameră

În Idei amenajare baie, Idei amenajare dormitor, Idei amenajare living, Idei de amenajare a bucatariei, Idei de amenajare camere de tineret, Idei de amenajări interioare, Pentru acasă de ColorHunterLasă un comentariu


Perdele și draperii pentru dormitor, perdele pentru living și camera copilului sau pentru bucătărie – le folosim în toate camerele pentru că aduc un aer familial și pentru că protejează mobila, pentru că ne oferă intimitate și căldură, însă de cele mai multe ori nu știm cum să alegem texturile și materialele potrivite. De aceea am cules câteva idei de la designerii de interioare, idei care sper să îți fie de folos.
În primul rând este vorba de designul pe care îl urmărești, căci există nenumărate moduri în care poți jongla cu perdelele și draperiile, indiferent de cameră. Fie că alegi să îți potrivești draperiile cu așternuturile sau cu o canapea, important este să alegi culori solide care să preia accente din altă parte a camerei. Sigur nu îți dorești ca draperiile să fie cele care ies în evidență atunci când intri în camera.
În alegerea draperiilor nu este vorba doar de culoare și de model, deoarece materialul este cel care joacă un rol extrem de important în stabilirea atmosferei unei camere. Țesăturile grele precum catifeaua sau damascul, nu numai că blochează lumina și că păstrează răcoarea, dar oferă și un aspect intim și confortabil. Pe de altă parte nuanțele ușor palide prin care lumina pătrunde discret, aduc o senzație de generozitate și luminozitate spațiului și de aceea este indicat să le folosești în living. Însă la momentul de față există obsesia pentru texturile somptuase și nu pare să dispară prea curând. Ea există tocmai pentru că avem nevoie de cât mai multă intimitate, mai ales atunci când simțim nevoia să tragem un pui de somn într-o după-amiază călduroasă și tot ce avem de făcut este să tragem draperiile pentru a face întuneric și răcoare.

Alegerea draperiilor trebuie să ia în calcul atât mărimea geamurilor, forma lor cât și nuanțele în care sunt vopsiți pereții. Și de aceea această alegere se face la final, asta după ce întreaga casă sau cameră este complet văruită și amenajată. În același timp nu este obligatoriu să ai aceleași perdele sau draperii în toate camerele, ci poți personaliza fiecare camera în funcție de utilizarea ei.
Spre exemplu în dormitorul copilului poți opta pentru o perdea simplă și transparentă, accesorizată de o draperie în ale cărei culori să se regăsească și nuanțele pereților și ale mobilierului sau din contră, o nuanță care să contrasteze.

Pentru camera de zi, așa cum aminteam mai sus, draperiile pot avea texturi mai subțiri, căci ai nevoie de multă luminozitate, dar dacă în livingul tău se găsește mobilier baroc, cu fotolii și canapele tapițate, atunci cu siguranță vei opta pentru draperii din texturi grele, menite să ofere somptuozitate spațiului.

În bucătărie poți alege fie perdele clasice, fie acel gen de perdele tip rulo, în nuanțe deschise pentru a oferi luminozitate. Atenție însă la lungimea lor, mai ales dacă geamul este poziționat în dreptul aragazului.

Dacă ești o fire îndrăzneață și alegi ca pereții să îți fie vopsiți cu produsele spectaculoase ale celor de la Novacolor produse care tratează fiecare suprafață ca pe o operă de artă, îți recomand ca draperiile să pună în evidență texturile de pe pereți, pentru ca impactul să fie unul cu adevărat spectaculos

Într-un final, orice tip de perdea sau draperie ai alege, nu uita să o adaptezi spațiului, iar la final te las cu un citat oferit de Anais Nin :
„În faldurile perdelelor și ale draperiilor se ascund secretele noastre”.

Ultimele postari ale lui ColorHunter (vezi toate)

Distribuie acest post