Galben pentru bucătării luminoase

În Idei de amenajare a bucatariei, Idei de amenajări interioare de Mirela CristeaLasă un comentariu

Pentru că este printre culorile în tendințe vara aceasta, reprezentată în ghidul de culori Pantone prin nuanța frumoaselor flori “Buttercup” (Piciorul cocoșului de munte), să ne lăsăm inspirați de niște idei pentru amenajarea bucătăriei în nuanțe zglobii de galben.

Amenajare bucatarii_galben_Buttercup

Puține culori ne fac să ne simțim așa bine precum o face însoritul galben. Această culoare plină de personalitate poate însenina o bucătărie și îi poate oferi o notă de veselie și vivacitate.

Amenajare bucatarie_Galben_Alb

Luminos și oferind senzația de căldură, galbenul este ideal pentru bucătăriile orientate spre nord sau nord-vest. Dacă nu beneficiezi de o bucătărie însorită, galbenul în combinație cu alb te va ajuta.

Amenajare bucatarie-Galben-Gri

Dacă ai șansa să te bucuri de o bucătărie foarte luminoasă, poți folosi această culoare cu succes, dacă o domolești cu griuri reci, ce absorb lumina. Folosește nuanța de galben preferată pentru finisajul mobilierului inferior, iar pentru mobilierul suspendat și pentru pereți poți alege un gri-movuliu cum ar fi Purple Haze. De preferat să alegi finisaje mate pentru mobilă, deoarece finisajele cu luciu reflectă lumina, și acest lucru nu este de dorit în cazul unei încăperi foarte însorite.

Amenajare bucatarii-Galben-Accesorii

Pe de altă parte, orice bucătărie poate fi animată cu accesorii galbene. De la electrocasnice până la veselă, aceste mici elemente pot schimba atmosfera unei bucătării.

Dacă ai o bucătărie în nuanțe de griuri și alburi și vrei să-i oferi o notă de prospețime, optează pentru accesorii galbene: toasterul, espressorul, chiar și frigiderul sunt disponibile acum și în culoarea preferată. Ca să păstrezi o notă comună, poți extinde nuanța asupra corpurilor de iluminat și de ce nu, scaunelor! Chiar și cele vintage pot fi aduse în context. Oferă scaunelor bunicii un aer fresh și vopsește-le cu un spray-vopsea sau cu o vopsea specială pentru lemn sau metal. Efectul va fi și mai original dacă scaunele nu sunt toate la fel.

Amenajare Bucatarii-galben-scaune-diy

Rupe monotonia și folosește fără teamă galben în bucătăria ta. Nu uita, însă, că este o culoare vedetă și nu prea se înțelege cu alte culori tari. Iar daca este folosit în exces, pe suprafețe prea mari, poate cauza stări de irascibilitate și oboseală. Folosește-l ca în exemplele de mai sus, ca pată de culoare pe fundal alb sau gri, sau ca accente la scaune, corpuri de iluminat, electrocasnice etc.

Cui nu-i place galbenul optimist?! Trebuie doar să știi cum să-l faci să strălucească în bucătăria ta și te vei bucura de o atmosferă veselă și luminoasă tot timpul anului.

 

Mirela Cristea

Distribuie acest post