Bună vouă! Primăvara a invadat grădina, davada clară fiind gâzele ce zumzăie de zor și florile ce ne îmbată cu parfumul lor. Casele sunt curate, pregătite să primească familia de sărbătoarea Paștelui. Mai sunt câteva detalii de pus la punct, conform tradiției: pască, roșii încondeiate, de ascuns cadourile pentru copii din partea iepurașului, și, de câțiva ani nou apărută, de făcut coronița ce decorează ușa de intrare. Aceasta din urmă este și subiectul acestui articol și vă vom arăta câteva modalități simple și de efect.
Din ramuri
Arbuștii cu ramuri ce sunt potrivite pentru astfel de coronițe sunt forsiția (denumit popular și „ploaie de aur”, din aceeași familie cu măslinul și liliacul) și salcia căprească cu mâțișori (ce crește în general pe terenuri degradate sau defrișate). Anul acesta este în trend Greenery (Pantone), așadar câteva ramuri de salcie și mușchi se pot împleti cu succes printre smicele bătrâne crestate longitudinal. Ferigă, licheni și asparagus pot alcătui o coroniță mai nonconformistă, nu atât de „finisată”, și alături de o fundă și un iepure din pâslă are toate șansele să devină punct de interes.
Din fire naturale sau sintetice
Ce vă trebuie este un suport rotund din polistiren (puteți căuta pe internet „coroniță polistiren” ca să vedeți de unde o puteți lua), fășii din iută sau fire de mohair, un iepure din carton, flori sau morcovi cusuți (îi găsiți în mercerii). Înfășurați fășiile de iută pe suportul rotund, apoi aplicați „accesoriile” cu bolduri sau lipiți-le cu pistolul cu silicon. Copiii pot asista la tot acest procedeu, și dacă e meritul lor, pot agăța ei coronițe pe ușă.
Pentru o interpretare minimalistă a coroniței, imaginile de mai jos descriu o altă modalitate de realizare.
Decorată cu ouă
Am ales aici câteva idei, însă mărturisesc că este destul de greu să le faceți dacă nu aveți un pic de experiență. În comerț există ouă din plastic deja montate pe ramuri, dar efectul nu este același. Puteți opta pentru cele golite de conținut și spălate. Le puteți lipi întregi sau sparte de coronița din ramuri cu pistolul cu silicon. Pentru eleganță, vă recomandăm să alegeți monocromia sau culori în degrade.
Tot felul de suporturi
Cu toții avem acasă lucruri care nu ne mai folosesc, dar ne e greu să ne despărțim de ele. Cel mai simplu este să le reutilizăm sub forma unei decorațiuni. Cizme de ploaie care nu mai plac, o pălărie pentru soare deteriorată, o stropitoare ruginită, un furtun de grădină perforat – toate acestea pot deveni suportul pentru coronița de Paști, dacă vreți să contribuiți cu puțină imaginație pentru refolosirea lor.
Acest tip de decorație, în funcție de mărime, poate fi agățat și de o veioză cu picior înalt sau lustră, de butonii ușilor de dulapuri sau de galerie, aproape de nivelul ochiului. Vă recomandăm să alegeți coronița în funcție de stilul de amenajare al locuinței, poate fi minimalist (coronița din ouă bleu), vintage (cea cu sport din stropitoare) sau clasică (cea din forsiția). Totul depinde de bunul gust pentru integrarea coroniței ca decorație în interiorul sau la exteriorul casei.
Sperăm că v-au plăcut micile noastre sfaturi și vă pregătim un nou articol despre decorarea mesei de Paști! Pe curând!
- garduri verzi - aprilie 20, 2018
- Mici scenografii pentru Paști - martie 28, 2018
- Frunze argintii naturale pentru Crăciun - decembrie 22, 2017
Distribuie acest post