Pink is my favourite colour!

În Idei amenajare living, Idei de amenajări interioare de Patricia DobrinLasă un comentariu

Pink it’s my new obsession 
Pink it’s not even a question, 
Pink on the lips of your lover, ‘cause 
Pink is the love you discover …

Ştim, acordurile hitului „Pink ” al trupei Aerosmith au fost în trend acum ceva ani buni şi totuşi ne-am permis să le fredonăm puţin pentru că sunt cool asemeni culorii ce va da traiectoria articolului de astăzi.

Rozul este o culoare insolită, mai ales dacă utilizarea ei nu este destinată unei adolescente cochete şi curajoase. Adesea repudiată pe nedrept, culoarea fascinează cu o perseverenţă greu de egalat. Revine constant în artă, pe podiumurile de fashion şi în industia designului de produs, afişând o atitudine de fiecare dată irezistibilă.

„Roşul-pal” ne îmbrăţişează zi de zi, natura datorându-i nu doar frumuseţea multor specii de flori, penajul extraordinar al păsărilor exotice, delicateţea sidefie a pielii, dar şi răsărituri şi apusuri  splendide.

Simbolistica rozului gravitează în jurul iubirii, al copilăriei, al şarmului, al feminităţii, al romantismului, al păcii, al tandreţii, al frumuseţii, al optimismului. Naturaleţea şi capacitate uluitoare de a se declina într-o multitudine de nuanţe şi tonuri, fac culoarea roz ideală și pentru amenajări cu funcţiuni diverse: locuinţe, hoteluri, restaurante, gradiniţe şi lista poate continua.

Deşi prezentă încă din Antichitate, mentionată în texte în limba greacă veche şi latină, devine extrem de uzitată abia în secolul al 18-lea, în epoca Rococo, când culorile pastelate captează atenţia doamnelor de la Curte, acestea transformând-ul în culoarea seducţiei.

Sunteţi în căutarea unui efect artistic puternic, spectaculos care să uimească pe oricine vă trece pragul? Se poate să rezonaţi cu un stil pop-art contemporan. Mizaţi pe culori tari, dar folosite cu moderaţie pentru a păstra echilibrul compoziţiilor cromatice. Avem mai jos sugestii pentru voi:

amenajare _popart_ roz alb bej

Dacă nu vă doriţi ca spaţiul dominat de această culoare să şocheze vă sugerăm să optaţi pentru rozurile „cuminţi”, odihnitoare.

Ce spuneţi de alternanţa Magic Potion-Flamingo Dream-Healing Aloe de la Benjamin Moore?

Nouă ni se pare o alegere inspirată pentru un living senin, confortabil şi foarte primitor.

amenajare _living_ roz, gri

Stilul clasic cu care arhitecţii au înveşmântat Hotelul Dorsia din Suedia se potriveşte de minune  cu atotprezentul Roze -Parade.

amenajare hol receptie hotel rozmagentaamenajare hol receptie hotel roz-magenta

Preluată cameleonic de ţesăturile canapelelor şi ale fotoliilor, de accesoriile decorative precum vazele ceramice pictate şi abajururile lămpilor, de tapet, de covoare şi draperii, culoarea ne ademeneşte efectiv şi ne convinge să mai ramânem puţin pentru a o admira.

amenajare hol receptie hotel roz simagenta

Introvertiţi sau extrovertiţi, curajoşi sau sensibili, cu toţii putem capitula în faţa imboldului de a iubi rozul, măcar o dată în viaţă!

Patricia Dobrin
Ultimele postari ale lui Patricia Dobrin (vezi toate)

Distribuie acest post