Declarație pentru culorile anului 2018

În Idei amenajare dormitor, Idei amenajare hol, Idei amenajare living, Idei de amenajări interioare de Patricia DobrinLasă un comentariu

2018 se anunță zugrăvit într-o cromatică interesantă. Vorbim despre culorile anului declarate de către mari companii internaționale. Haideți să-i vedem pas cu pas! Începem de la saturat la desaturat.

Caliente – definiția unui simbol

Pentru impresii puternice, pentru atenție, pentru vitalitate, pentru inteligență, pentru simbol… Caliente! Este vorba despre un roșu captivant, nici spre portocaliu, nici spre albastru. E pur și simplu potrivit. Pentru cei care filtrează accentele ca detalii prin ochii minții și nu se lasă sustrași prin imagini de ansamblu, acest roșu cald ajunge ușor pe suprafețe mari. Altfel, orice designer știe de regula 5%roșu în orice interior, prin urmare folosiți-l cu încredere pentru accente. Și credeți-ne, nu e ușor să alegi un roșu!

Heart Wood – armonia dintre haos și liniștea interioară

Se spune că acasă este locul în care poți te poți întoarce la propriile valori. Heart Wood se adresează celor ce au nevoie a se simți încrezători în alegerile pe care le fac privind casa lor, mai ales că astăzi evenimentele se derulează cu viteză și impredictibilitate. Heart Wood este de fapt o nuanță roz-gri, ce vine la pachet cu alte trei nuanțe pentru ceea ce am putea descrie cappucino, albastru-gri și violet.

Ultra Violet – sclipiri de idei

Complex și contemplativ, Ultra Violet sugerează misterul cosmic și simbolizează sclipirea artistică, neconvenționalul și individualismul. Culoarea violet face referiri la idei mistice și spirituale de-a lungul istoriei. Astăzi își păstrează în continuare calitățile. Pentru deconectarea prin meditații de lumea ce supra-stimulează memoria sau spații în care se dorește concentrarea pozitivă, Ultra Violet este una dintre cele mai indicate variante.

Noi v-am informat, voi decideți! Pasional, liniștit sau inventiv?

Nu trebuie să vă speriați de ideea unei culori în trend care se schimbă anual. Întrebarea de mai sus vine în ajutorul vostru pentru a vă ajuta să definiți ceea ce vă place sau de ce simțiți nevoia psihologică să vă înconjoare. Doar după ce vă răspundeți la câteva întrebări esențiale, de tipul: Ce fel de ambient aș vrea acasă? Ce fel de sentiment îmi induce acesta când deschid ușa casei? Ce fel de activități îmi voi desfășura în încăperea ce urmează să o amenajez?, puteți lua o decizie potrivită referitoare la alegerea unei culori. Succes!

Patricia Dobrin
Ultimele postari ale lui Patricia Dobrin (vezi toate)

Distribuie acest post