Mobilier de grădină

În Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Aproape că majoritatea au terminat amenajarea grădinii. Dacă până acum, florile au necesitat o îngrijire mai atentă decât cea obișnuită, iată că a venit și momentul de a face accesibile câteva zone pentru cei mici și nu numai! Relaxarea de weekend e cuvântul cheie, iar natura e cea care ne ajută și ne primește oricând. Haideți să vedeți câteva piese de mobilier de realizat chiar de voi! Cu siguranță vă vor bucura și mai mult în preajma lor!

Mese

Numai bune să așezi o ceașcă de cafea, după micul dejun, ieșind să vezi soarele dimineții. Am găsit 2 variante interesante: una pentru o masă mai înaltă, alta mai joasă, după cum vă place sau vă este necesar.

Luați 2 ghivece (preferabil din tablă), o tavă cu diametrul superior al unuia dintre ghivece, lipici și vopsea. Lipiți partea inferioară a ghivecelor una de cealaltă. Pe primul ghiveci, puneți-l cu gura în jos, iar cel de-al doilea va rezulta că stă in poziție normală. Acum aplicați vopseaua. La final, adăugați tava pe deasupra. Varianta aceasta îmi place pentru că are și spațiu de depozitare ușor accesibil sub tavă.

Dacă doriți o masă de înălțime mai joasă, folosiți un singur ghiveci și capacul lui, preferabil din ceramică. Aplicați un pic de sfoară pentru decorare.

Și tot cu sfoară, puteți realiza o masă destul de interesantă. Aveți nevoie de un cauciuc, o placă de lemn rotundă (poate fi și OSB), sfoară groasă și lac. Pe cauciuc montați placa din lemn ca un capac (o puteți fixa cu șuruburi sau lipici). Peste cauciuc, aplicați un strat de lipici cu pensula, apoi înfășurați-l rotocol pe cauciuc. Dacă ați ales o placă capac din lemn, o puteți lăsa aparentă, altfel, îmbrăcați-o și pe ea în sfoară. Îmi place pentru look-ul natur și finisat pe care îl are și pentru că nu trimite spre stilul rustic. Aplicați lacul și lăsați la uscat! Voila!

Șezlonguri

Să începem prin a face măcar 3 perne din burete de aproximativ 15 cm înălțime dehusabile (pentru o întreținere ușoară). Între 2 copaci, legați o sfoară. Pe ea puneți o perdea lungă, preferabil albă, care ajunge până jos (personal, cred că e mai bine un pic mai scurtă, să nu atingă iarba). Sub perdea, așezați o placă de OSB și pernele.  Mai adăugați perne dacă vreți.

Sau… dacă aveți câteva bile de mesteacăn alb, puteți face un șezlong trainic, pe care îl puteți lăsa și iarna afară (în sensul că necesită mai puțină mentenanță). Tăiați bilele la lungimi de aproximativ 50-60cm. Desenați pe o pardoseală conturul vertical al șezlongului (adică cum se vede din lateral), gândiți-vă cât de ridicat vreți să fie spătarul etc. Așezați bilele pe acest contur și prindeți-le între ele cu șuruburi. Pentru comoditate, o pătură pufoasă va ajuta.

Leagăne

Cine nu își dorește un leagăn în grădină sau pe balcon?! Noi, în amenajările realizate, l-am recomandat chiar și în camera copilului. Au fost foarte încântați! Dar să revenim! Puteți face un leagăn dintr-un skatebord (căruia i-ați scos roțile), un scaun (căruia i-ați scos picioarele) sau câteva lamele din lemn prinse în noduri tip „x”.

Pentru copii

Dacă în spatele casei aveți un perete „mort”, atunci fixați pe el câteva dibluri și șuruburi mari pe care le înfășurați în mult textil (pentru rigidizare, mai treceți prin el poate încă 2 șuruburi). Sau, mai degrabă, găsiți pe piață prize de mână și de picior profesionale, multicolore, care au aceeași metodă de fixare. Acest panou numai bun în apropierea unei gropi cu nisip. Sau, poate o cutie din lemn, pe roți. E ușor de mutat și e și mai ușor de păstrat curățenia.

Sper că v-am inspirat pentru noua grădină a acestui an! În curând revenim cu detalii mai contemporane, aș zice chiar minimaliste, pentru mobilier de exterior. Vă salut și vă transmit urări pentru zile însorite ponderat până la următorul articol!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post