Cum utilizezi spațiul de sub scară

În Idei amenajare hol, Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Bună vouă, celor ce vă place să utilizați la maxim orice colțișor al casei voastre. Ei bine, dacă aveți o scară și nu știți ce să faceți sub ea sau lângă ea, vă dăm noi câteva variante faine și utile.

Depozitare sau bancă

O scară se află de cele mai multe ori în zona intrării în casă. Acolo ar fi necesar și un dulap pentru depozitare de haine și încălțăminte. Prima variantă este cea care le încorporează pe ambele.

amenajare hol_scari_banca

Bibliotecă sau sport

Dacă doriți o variantă mai expusă, vă sugerăm să construiți o bibliotecă. Pe lângă cărți, pot fi amplasate și obiecte decorative sau numai bune pentru sporturile de care sunteți pasionați. Ce părere aveți despre biciclete? Un pic cam greu de agățat, dar ideea ne face curioși să aflăm care este sistemul.

amenajare hol_scari_rafturi bicicleta

Pentru împătimiții cititului, care nu au niciodată suficient spațiu pentru cărți, reviste, dvd-uri, spațiul de sub rampa scării și de deasupra treptelor reprezintă jumătatea unui perete pentru depozitare. Vă dăm un sfat! Nu irosiți parapetul. Merită să devină mini-bibliotecă! Sau cel mai bine, folosiți spațiul de sub, de deasupra și parapetul pentru bibliotecă! Rezultatul va fi un perete multicolor în amenajare!

amenajare hol_scari_biblioteca

Birou sau ansamblu TV

Scara reprezintă un spațiu de circulație. Nu vă gândiți că veți avea posibilitatea unei concentrări maxime dacă vă amplasați un birou în zona scării. Așadar, alegeți între intimitate și spațiu mare pentru studiu. Dacă doriți ă vă amplasați biroul în holul de intrare, puteți să vă inspirați din exemplele de mai jos.

amenajare hol_scari_birou

Din capitolul spațiilor de odihnă aveți de unde să alegeți. Am făcut un sondaj și aparent, soluția câtorva rafturi sub scară, lângă care se află două fotolii sau scaune, este cea mai des adoptată. Dar puteți desigur să folosiți rafturile și pentru un ansamblu TV, spațiul aferent scării devenind living. Există o groază de soluții și pentru mascarea plasmei.

amenajare living_scari_tv

Bar, cramă sau bucătărie deschisă

amenajare living_scari_crama

Ei bine, dacă varianta barului e destul de întâlnită, pun pariu că o mini-cramă lângă bucătărie v-ar încânta mult mai mult privirea. Închideți spațiu de sub rampa superioară cu sticlă, amplasați rafturi cu vinuri și păstrați temperatura optimă. Cu siguranță domnii vor fi entuziasmați!  Într-o amenajare, accente de roșu laccato și negru metalic pe un fundal de alb, crem și maro cireș arată excelent!

amenajare_scari_bucatarie

Pentru o bucătărie în spațiul aferent scării, alegeți o variantă în care praful de pe trepte să nu pice în preparatele de pe blat. Ori depozitare închisă pentru bucătărie sub rampă, ori rampă cu contratrepte și materiale neperforate!

amenajare_scari_depozitare

Alte idei folositoare, după caz, ar fi:  spațiu pentru locul de dormit al animalelor de companie, sertare sau placare de scară cu deschidere în sus sau pus și simplu spațiu de trecere pe sub rampe!

 

Sperăm că v-a inspirat micul nostru studiu! Pe curând!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post