Culori ideale pentru spații de lucru

În Idei de amenajare camere de tineret, Idei de amenajări interioare de Mirela CristeaLasă un comentariu

Plănuieşti cumva reamenajarea biroului sau atelierului tău de lucru? Sau, poate te-ai gândit să-ţi creezi un loc pentru a studia cât mai eficient?

Daca este aşa, ei bine, înainte de a începe amenajarea, este bine de ştiut cât de importante pot fi culorile pe care vrei să le alegi pentru aceste tipuri de spaţii. Cele mai potrivite s-au dovedit a fi verdele și albastrul, pentru că îmbunătăţesc eficienţa în lucru, puterea de concentrare şi receptivitatea. Despre albastru se ştie că este culoarea stabilităţii, a echilibrului şi a serenităţii. Tonurile de albastru stimuleaza mintea. Albastru tare, închis, limpezeşte gândurile, pe când albastrul pal, deschis, ajută la concentrare şi calmează. Să vedem sub ce nuanțe putem să-l aducem în birouri!

Bleu și turquise pentru productivitate

culori-ideale-spatii-lucru-turquoise-alb

Combinația dintre albastru și verde ne duce cu gândul la oglinzi de apă calmă sau mare. De aceea, turquise în amenajări este culoarea ideală pentru a ne ajuta să ne îndeplinim sarcinile mai eficient şi cu zambetul pe buze. Lângă finisaje de lemn, calitatea de „culoare a naturii” este sporită şi îi diminuează din “răceală”. Acest bleu pastelat merge de minune cu tonurile de alb, crem şi bej. Dacă vreţi să fiţi în trend, puteţi adăuga accente de roz quartz!

Bleumarin pentru personalităţile sofisticate

culori-ideale-spatii-lucru-albastru marin-galben

Tonurile de albastru închis sunt ideale pentru persoanele îndrăzneţe, boeme, mai ales pentru cei ce lucreaza în medii creative. Stimulează imaginaţia şi puterea de contemplare! Fiind o culoare destul de tare şi rece, este indicat să o combinaţi cu accente de galben, ocru şi alb. Pentru un aer mai trendy şi sofisticat în amenajări, mixul dintre bleumarin cu accente metalice este ideal.

Verde pentru a te simţi ca în mijlocul naturii

culori-ideale-spatii-lucru-verde

Verdele este o culoare potrivită pentru oamenii ce lucrează multe ore în şir, deoarece nu oboseşte ochii. Pentru că este o culoare atât de prezentă în natură, ajută oamenii să se simtă în largul lor. Poate de aceea contribuie la relaxare psihică în condiții de stres.

Asociat cu alb şi lemn, crează contextul unui „colţ de natură”. Această combinaţie de culori echilibrează, dă senzaţia de stabilitate, pentru că schema cromatică trimite la nuanțe de pământ şi copaci. Deci, dacă eşti o persoană ce lucrează în domenii cu profil real: calcule, matematică, informatică, verde-alb-lemn este combinația perfectă pentru amenajarea biroului.

Alb pentru ordine în gânduri

culori-ideale-spatii-lucru-alb-accent verde

Spațiile curate și bine organizate întotdeauna ne fac să păstrăm respectul pentru ceea ce facem zi de zi. Un birou luminos, în care puritatea albului predomină, îmbunătăţeşte atuurile tale. Totuşi prea mult alb poate fi plictisitor, de aceea e bine să-l combini cu accente de culori. Spre exemplu, verdele smarald este o alegere perfectă și o culoare foarte elegantă.

Accente aurii pentru idei strălucite

culori-ideale-spatii-lucru-accente-auriu

Culoarea decoraţiunilor de pe birou sau de pe pereţi are şi ea un rol important, poate inspira, motiva şi ajuta la exprimarea personalitaţii proprii. Auriul este îndrăgit de foarte multe persoane de gen feminin, în special, pentru că oferă un aer de eleganţă, lux şi strălucire. La fel ca verdele, accentele de auriu pot ajuta la stimularea creativităţii, încrederii în forţele proprii şi optimismului.

In concluzie, trebuie sa ţii cont de domeniul în care lucrezi, dar şi de preferinţele personale atunci când alegi combinaţia de culori ideală pentru spaţiul tău de lucru. Sperăm că v-am inspirat!

Mirela Cristea

Distribuie acest post