French modern


Warning: Undefined array key "share" in /home2/culoareata/public_html/wp-content/plugins/x-facebook-comments/functions/output.php on line 90

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home2/culoareata/public_html/wp-content/plugins/x-facebook-comments/functions/output.php on line 90

În Idei amenajare dormitor, Idei amenajare living, Idei de amenajare a bucatariei, Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Hmmm …. Ne place! Muuuult! Amestecul perfect între clasic și modern. Haideți să vă povestesc! Stilul franțuzesc modern în designul interior oferă un amestec uimitor între „sofisticat” și o varietate perfect alăturată de curente noi, contemporane. Pare că se concentrează pe estetic și „aruncă” accente flamboiante. Amenajările în stilul French Modern încorporează cu fler mai multe zone.  Nu încercați să umpleți tot spațiul. Lăsați câteva zone mai libere, pentru a crea senzația de respiro.

Decorații pentru pereți

Efectul „wow” este creat în primul rând de acuratețea spațiului alb sau crem deschis al pereților. Apartamentele franțuzești nu beneficiază de foarte multă lumină naturală  (ce contează mult într-o amenajare), deși de cele mai multe ori ferestrele nu au parapet și sunt înalte. Lipsa luminii nu aduce nici un beneficiu spațiului, așa că albul pereților compensează și a apărut în primul rând dintr-o necesitate. Petele de culoare sunt date de tablouri, oglinzi sau alte opere de artă.

Mulurile (decorațiile turnate din ipsos), din toate perioadele istorice ale Franței, sunt bine-venite! Registre subîmpărțite pe verticală ale pereților au fost utilizate cu preponderență în arhitectura de interior din timpul Ludovicilor. Dacă abordați o variantă mai apropiată de modern, e musai să existe lambriu, o cornișă înaltă profilată și tâmplărie tot înaltă, cu ramă și tăblii. Și nu uitați de șemineu, piesa de rezistență din încăpere, care subordonează registrele pereților de obicei (încercând o simetrie a pereților, ca orice stil clasic de altfel)!

amenajare_alb_french style

Pardoseli

Parchetul din lemn masiv montat „brăduț” sau „solzi de pește” este cea mai simplă variantă de adoptat. Des întâlnită este și stereotomia „șah în diagonală” și încadrarea câmpului în benzi perimetrale. Dacă doriți variante mai exclusiviste, spre exemplu pentru placarea ceramică din băi, apelați la un specialist care poate crea stereotomii aparte (în general, pentru pereții băilor se adoptă varianta tapet și tablouri cu paspartu).

amenajare_crem_french style

Multe case din Franța au un covor în centrul pardoselii, ce oferă atât funcționalitate, cât și căldură spațiului interior. De cele mai multe ori, marchează centrul camerei și se află în legătură directă cu corpul de iluminat ce are la bază, pe plafon, o decorație. În timp ce un covor poate deveni accentul într-o încăpere generoasă, mulți dintre noi simțim un disconfort (auditiv și tactil) când pășim pe parchet. Un covor uní deschis la culoare sau cu pattern-uri va crea cu siguranță senzația de „cozy”!

amenajare_auriu_french style

Mobilier

Este un stil un pic plin din punct de vedere al abundenței pieselor de mobilier și decor. Cu toate acestea, aveți o mulțime de variante. Singura condiție e să fie modern sau contemporan. Orice influență a mobilierului începând din anii 1900 până în prezent se potrivește. Așadar, lăsați-vă personalitatea să-și spună cuvântul. Practic, trebuie să creați contextul, fundalul, și apoi țineți echilibrul ansamblului modern! Puteți aduce drept accent un scaun Ludovic al XVI-lea sau de ce nu Ludovic al XIV-lea (care e mult mai bogat decorat și aurit). Francezii folosesc veioze înalte așezate pe pardoseală. Un astfel de corp de iluminat ambiental va deveni un accent, mai ales dacă se află în zona studiului.

amenajare_gri_french style

Culori

Să recapitulăm! Pentru pereți și plafoane – în amenajare predomină alb sau crem/bej deschis. Pentru pardoseli – lemn natur cu al său maro închis sau deschis este „must have” pentru amenajarea spațiilor de locuit. Pentru textile – țesături naturale uní deschise la culoare. Pentru mobilier – libertate totală! Nu vă sfiiți să abordați suprafețe lucioase (sticlă sau metal) în combinație cu țesături naturale.

amenajare_bej_french style

Dacă adăugați lângă un mobilier modern, o pictură de secol XIV sau o oglindă cu o ramă aurie bogat ornamentată și un mobilier în stilul anilor ’70 aș spune punct ochit – punct lovit! Alb, auriu, negru, cremuri, bejuri, oliveuri, griuri dau buzna! Ca accente în amenajare utilizați roșu (țineți cont de regula de 5%). De asemnea, puteți folosi ce simțiți nevoia din gama culorilor tari pentru amenajarea livingului, de exemplu: galben lămâie, turquoise, bleumarin.

amenajare_galben albastru rosu_french style

Un truc ar fi să nu vă limitați la un interval de timp din punct de vedere ar stilurilor designului interior. Amestecați-le în proporții potrivite. Așa se va vedea măiestria! Sperăm că ați înțeles în linii mari punctul de pornire al acestui stil!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post