Camera copiilor- Cum alegem culoarea potrivită? (Partea a III-a)

În Idei de amenajare camere de tineret, Idei de amenajări interioare de Patricia DobrinLasă un comentariu

Copiii sunt nişte exploratori îndârjiţi. În mod constant cercetează, analizează şi fac cunoştinţă cu lumea din jurul lor. Descoperă în fiecare zi universuri noi, iar încăperile destinate desfăşurării activitaţilor trebuie să se adapteze nevoiilor de cunoaştere. Aminteam într-un articol trecut despre importanta influenţă pe care o  are atmosfera în care aceştia se joacă, învaţă, dorm sau studiază. Este perioada în care cei mici acumulează cele mai multe informaţii şi cea mai propice educării simţului visual şi estetic. Prin urmare, să încercam să le cultivăm iubirea pentru frumos şi să îi învăţăm să mânuiască culoarea cu dibacia unor adevaraţi pictori.

1

Îmbinările de culori naturale în contraste lejere ar putea face faţa cu succes exigenţelor. Noi am numi un astfel de amalgam coloristic: Jungle mix sau un Vis Safari.

Pădurile tropicale şi savanele africane abundă în tonuri de grej, verde, galben, maro şi chiar negru abanos, iar designerii de interior nu ezită  să utilizeze în proiectele lor palete coloristice inspirate de frumuseţea sălbatică a acestor tăramuri, îmbinându-le vesel , parcă invitându-i pe cei mici să le completeze “ decorul” cu jocul lor.

Privind selecţia de imagini am putea să extragem câteva motive şi teme pe care să le folosim dacă ne dorim ca amenajarea camerei să ne ducă cu gândul la jungla lui Mowgli sau la o interesantă călatorie prin savanele africane.

2


*Cea mai înaltă din Savana*(traducerea în arabă girafa)

Frumoasele cu gât lung însufleţesc cu ştrengăria chipului lor camera celui mic. Prezente sub forma jucăriilor de pluş sau ca décor pentru pereţi nu încetează să aducă pe feţele tuturor şi mai ales pe ale celor mici zâmbete senine.

Creamul cu toate variaţiile lui de la gold la oranj sunt gazde bune. Îmbrăţişează cu drag un verde Perrenial (Benjamin Moore), un alb nisipiu, chiar un violet deschis.


3


*Arborele*

Simbol al nemuririi, arborele ne întampină cu ospitalitatea lui seculară revitalizând spaţiul prin verdele proaspăt al frunzelor sale sau prin caldura conferită de lemn. Suntem acasă în căsuţa din copac. Ce spuneţi de ingeniozitatea mobilierului care oferă o nota dinamică, atât de necesară scenei ?


4


*Camuflaj*

Visul Safari nu ar putea fi întregit decât de binecunoscutele culori camuflaj! Uniformele kaki, griurile calde, şi tonurile tomnatice sunt un must-have fără de care nu am reuși să conturăm atmosfera căutată.


5

În final vă invităm să daţi frâu liber imaginaţiei şi să îi încurajaţi pe cei mici să îşi transpună în realitate visul, oricât de neobişnuit ar fi. S-ar putea să vă aflaţi in prezenţa unui artist la început de drum.

 

Patricia Dobrin
Ultimele postari ale lui Patricia Dobrin (vezi toate)

Distribuie acest post