5 idei pentru obținerea unei atmosfere specifice cu fototapet

În Pentru acasă, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

Fototapetul este o soluție personalizată și relativ de ultimă oră pentru a finisa pereții într-o manieră cât mai colorată. Dacă aveți fotografii sau imagini care v-ar plăcea să le vedeți zilnic în locuința voastră, atunci imprimarea acestora pe fâșii care se aplică pe perete este una din variante. De asemenea, există site-uri unde găsiți fotografii vectorizate sau cu rezoluție mare, astfel încât le puteți alege de acolo în funcție de dorințele voastre.

Fototapetul are ca suport două tipuri de materiale – PVC sau poliester. Diferența dintre ele este următoarea:

dif
Un astfel de fototapet au, spre exemplu, cei de la HEADPRINT. La ei am găsit două tipuri – texturat și netexturat. Ambele sunt lavabile și spălări ulterioare nu vor afecta calitatea printului. Diferența între ele este că cel texturat necesită aplicarea adezivului pentru tapet și e bine să apelați la oameni specializați, pe când cel netexturat are deja (auto)adezivul pe spate. Toate se pot aplica pe suprafețe din lemn, PAL, OSB, gips-carton, metal, sticlă, vopsea lavabilă, deci limitări nu prea există. E bine totuși să optați pentru această soluție în zonele unde intemperiile vremii nu au o acțiune permanentă, cum ar fi suprafețe expuse la variația soare-îngheț sau suprafețe pe care apa curge (zona spălătorului de vase sau a dușului – despre acestea am scris în articolul „FINISAJ DE BAIE.PARTEA I.TAPET”). Important la aceste materiale este ca ele să aibă microperforații, astfel încât peretele să poată respira și pe dedesubt să nu se formeze mucegai.

În căutările noastre, am găsit câteva aplicații care ne-au plăcut, deoarece ele contribuie major la obținerea unei anumite atmosfere.

amenajare sala fitness_albastru galben_fototapet

Sălile de antrenament fac parte și din programele de relaxare, drept pentru care în multe dintre acestea se optează pentru aducerea naturii în spațiul interior. Și atunci când ai impresia că cineva aleargă alături de tine într-un cadru natural, pregătirea psihologică pentru un efort susținut sporește motivația.

amenajare spa_verde_fototapet

Spa-urile sunt printre preferatele doamnelor, mai ales când o muzică ambientală însoțește o atmosferă ce ilustrează copaci și lumină solară filtrată. Dacă nu dispunem în întregime de texturi naturale, cum ar fii lemnul masiv sau, de ce nu, scoarța de copac aparentă, atunci putem opta pentru varianta unor pereți din fototapet cu imagini ale unor poienișuri sau chiar oaze exotice.

amenajare camera copil_crem bleu verde_fototapet

Cât despre locuințe, cele mai simpatice idei le-am găsit pentru camera copiilor. Micii visători care pun posesie pe casele noastre sunt încântați când pereții devin suprafață de joc sau cadrul pe care își construiesc poveștile copilăriei cu ajutorul imaginației. Ideea hărților pline de baloane și avioane ne duce din start cu gândul la călătorii pe tărâmuri necunoscute. De la amenajări în cremuri, bleouri și vernil, preponderent pale, până la culorile mai saturate, toate pot reprezenta acel „altceva” pentru camera copilului.

amenajare bucatarie_alb_fototapet

Varianta cu hărți poate fi adoptată cu succes într-o bucătărie în stil clasic. O hartă veche a orașului în care locuiți poate fi de ajutor dimineața pentru planificarea zilei ce urmează să o începeți, mai ales dacă sunteți mai mereu în mișcare. Amenajarea în alb este încălzită prin alăturarea cremului, griului și negrului.

amenajare dormitor_alb_fototapet

Și dacă nu aveți loc pentru o bibliotecă, puteți să o aduceți în dormitor cu ajutorul fototapetului. Nouă ne-a plăcut contrastul pe care îl face fundalul peretelui cu patul și noptierele.

Așadar, orice imagine doriți pentru pereții locuinței voastre astfel încât să atrageți atenția asupra lor o puteți realiza cu ajutorul fototapetului. Sperăm că v-am inspirat!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post