3 scheme cromatice cu fucsia

În Idei amenajare dormitor, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

Există culori în mostrarele de vopsea la care unii din noi nici nu îndrăznim să ne uităm! Ni se par tari, prea „țipătoare” și suntem reticenți în a le aduce în spațiul interior. Din această listă face parte roșul și derivatele lui. Anul 2014, cu renumita „marsala” a demonstrat însă contrariul! La fel se întâmplă și în 2016, când echipa de la Benjamin Moore a inclus în paletă o nuanță fucsia un pic desaturată, pe nume Royal Flush. Haideți să vedem combinații îndrăznețe pentru dormitoare!

Fucsia și verde muștar

amenajare dormitor_fucsia_verde galben

Extremele se atrag, conform regulii cromaticii complementare. Culorile se completează reciproc, aducând interes și energie. În cazul de față, previzibil pentru mobilier este albul. În schimb, un cireș sau mahon aduce căldură. Oricare variantă alegeți, vă sugerăm să folosiți fucsia pe peretele de deasupra patului sau primul pe care îl vedeți atunci când deschideți ușa dormitorului. Verdele muștar devine accent vesel și proaspăt prin textile sau corpuri de iluminat. În rest, bleu sau gri sunt nuanțele ce completează pal schema cromatică.

Fucsia și gri

amenajare dormitor_fucsia_bleu alb

În amenajările interioare cu fucsia, pereții „vedetă” generează o balanța emoțională, creativitate și optimism, dar există în același timp posibilitatea să stimuleze creșterea tensiunii. De aceea, e bine să echilibrăm cu nuanțe neutre, cu ar fi gri deschis sau bleu. Se spune că griul este o culoare non-emoțională, care poate echilibra energia transmisă de o culoare derivată din roșu și albastru. Bleu este culoarea armoniei, a clarității gândirii și calmului. Prin urmare, o pardoseală sau un plafon bleu se alătură perfect unor pereți fucsia.

Fucsia și albastru

amenajare dormitor_fucsia_albastru roz

Interioarele caselor de la mare ar primi încântate fucsia și albastru. În orice caz, combinația cromatică se adresează interioarelor ce se vor a fi exotice, mai ales că formele tribale aduc plus valoare acesteia. Pentru că ambele sunt culori puternice, e bine să alăturați mobilier de culoare maro, neagră, culori analoage sau nuanțe de contraste valorice. Textile cu imprimeuri sau substanță grafică considerabilă avantajează schema cromatică. Albastrul reprezintă culoarea intuiției și magenta culoarea armoniei universale.

Sperăm că v-am inspirat câteva combinații îndrăznețe de culori pentru dormitoare vesele cu fucsia!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post