Dizainăr. Sau unde mergem la căutat de idei mișto

În Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Culoareata-AdminLasă un comentariu

Nu știm cum se face că în preajma sărbătorilor (sau imediat după ele, după ce ne-a mai trecut dorul de tobe și cârnați) ne găsește pe toți hărnicia și căutăm idei care mai de care mai trăznite să decorăm, să schimbăm, să refacem, să meșterim. Mă rog, știți despre ce vorbesc. Așa că luam frumos Pinterest-ul la mână și săpăm după idei care să poată fi și făcute, nu doar admirate. Doar că uneori Pinterest te lasă cu ochii în soare (#saidnooneever) și te vezi nevoit să cauți undeva mai aproape de tine.

În căutarea ideilor mișto de amenajări, am dat o fugă pe la Dizainăr, exact la timp ca să pierdem Moș Dizainăr, târgul de Crăciun. Dar nu contează, că magazinul nu pleacă nicăieri.  L-am găsit la loc știut, cum spun apropiații, la showroom-ul din str. Puțul cu Plopi, nr. 17, lângă Cișmigiu.

 

idei de amenajare dizainar

Ce găsești la Dizainăr

Păi…o tonă design românesc și de toate pentru toți copiii. Moș Dizainăr – despre care vă spuneam că l-am pierdut, este un târg de design românesc aflat la a 4-a ediție în București (deși taaaaare mult ne-ar plăcea să-l vedem și prin Cluj sau Timișoara de exemplu) în cadrul căruia expun și vând cam 150 de designeri români. Într-un fel, e bine că am ratat târgul pentru că în magazin, am prins un stoc mai mare de produse noi-nouțe, venite proaspăt după sărbători. Mihnea Ghilduș, fondatorul Dizainăr, ne spune că și-a dorit mereu să creeze în jurul magazinului o comunitate de oameni pasionați de design și suficient de căpoși încât să facă design bun în România, împotriva curentului cumva, și judecând după câți entuziaști s-au prezentat la petrecerea lui Moș Dizainăr,  se pare că a reușit.

Dacă vii la Dizainăr fără să știi nimic despre magazin sau despre ce poți să cumperi înăuntru, te întâmpină rapid Gabi, Andreea, Luana sau Raul care îți vor povesti aproape tot ce e de știut despre fiecare produs în parte. Dacă îți miroase a redecorare acum în mijlocul iernii, te ia Mihnea în primire. Îți va explica foarte răbdător de unde să începi să gândești amenajarea, cum să identifici punctele tari ale casei tale, cum să le transformi pe cele slabe în ceva mai bun, ce e aceea un releveu, la ce ajută, de unde să-ți cumperi vopseaua, ce obiecte ți-ar avantaja locuința sau biroul, știți voi, treburi utile. Dacă ai un proiect mai amplu, te poate ajuta și acolo. Însă mai curând decât să facem noi reclamă extinsă aici, mai bine tragi o pereche de mănuși și-un palton pe tine și vii fuga să pui întrebări. Dizainăr e fix magazinul la care vrei să ajungi, nu doar pentru că toată echipa e foarte simpatică, ci pentru că găsești la ei o selecție foarte amplă de obiecte și pentru că în permanență e plin de arhitecți sau designeri de interior cu care poți să-ți testezi ideile. Dacă ți-a trecut prin cap că poate n-ai nevoie de un arhitect, pentru că proiectul tău nu e atât de mare, nu uita că o mare parte din creatorii de obiect care expun (și vând. Yaaay!) la Dizainăr sunt…arhitecți. 

Ce ne-a plăcut

Am dat peste taburetul Flip care se transformă în măsuță de cafea. Pentru spiritele grăbite (așa ca noi, care beau cafeaua în timp ce aleargă după autobuz) o asemenea piesă de mobilier spune mai multe despre tine decât perdeaua aceea albastră pe care ai stat 2 ore s-o alegi. Unde mai pui că designerii taburetului în cauză au și fost premiați pentru acest produs la Elle Decoration Romania Design Awards. (taburetul costă 1450 lei)

Lucia, pe care o citiți de ceva vreme la noi pe blog, ne-a promis că va scrie un articol despre cum să folosești lumina ca să decorezi plafoanele (neașteptat, știm), așa că noi i-am luat-o puțin înainte și-am găsit aceste corpuri de iluminat din papier mâché , în culori pastelate, numai bune pentru trendurile anului 2016. Ia priviți.

idei de amenajare corpuri iluminat papier mache dizainar

Tot în categoria corpurilor de iluminat am găsit o piesă neașteptată, semnată de Bulb 27 (Andrei Ignia), din colecția Industrial Like. Am vedea corpul acesta într-un living amplu, ca piesă accent.

idei de amenajare corpuri de iluminat design industrial dizainar

 

Plante aeriene. Atât vă spunem. Noi ne-am îndrăgostit. (Le udați o dată la 2-3 zile, excelente pentru smuciți ca noi)

idei de amenajare plante aeriene

Și tot în categoria plantelor, am găsit ciupercuțe de bucătărie, adică niște recipiente dichisite pentru sare, piper, paste și alte minuni. Și ne-am îndrăgostit din nou.

idei de amenajare ciupercute bucatarie dizainar

Ce mai tura-vura, ne-am distrat la Dizainăr și promitem că devenim de azi înainte clienți sau măcar vizitatori fideli.

A, și echipa ne-a învățat o formulă magică pentru a ne îndeplini toate dorințele legate de amenajări interioare și design românesc. Dacă spunem de 3 ori #moșdizainărexistă, ne trezim la Dizainăr. Vedem dacă ține formula asta și la vară.

 

Surse foto:

www.facebook.com/dizainar

https://www.facebook.com/idmmro/

Distribuie acest post