amenajare dormitor crem si alb - dormitor alb ca o balerina

Dormitor alb ca o balerină

În Idei amenajare dormitor, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

Casele exprimă gândurile și trăirile noastre, ale locatarilor. După cum Alain de Botton scria în „Arhitectura fericirii”, scopul nostru este „să identificăm acele obiecte și elemente decorative care se corelează cu anumite stări interioare utile, care ne încurajează să ni le cultivăm noi înșine”. De cele mai multe ori, când dorim să schimbăm locuința sau să îi aducem o înnoire, păstrăm mare parte din lucrurile personale. În acest context, împărtășim cu voi două sfaturi.

Primul ar fi acela al unei intimități obținute prin mobilare, anume poziționarea patului între ferestre, și adăugarea unor obloane și drapaje generoase. Estetic, ferestrele reprezintă un ansamblu pentru simetria și încadrarea patului. Vă recomandăm această soluție mai ales pentru utilizarea peretelui opus în totalitate pentru depozitare. Acest stil amintește ușor de burghezia americană a anilor ’70.

Al doilea sfat este mai important și are legătură cu efectul psihologic din încăpere. Una dintre cele mai uzuale întrebuințări pentru culori în amenajarea dormitorului este un crem ce reprezintă o tendință majoră a anului 2016, anume Ballet White de la Benjamin Moore. Specialiștii au făcut această alegere pentru că se armonizează cu ușurință unei multitudini de culori și stiluri. Ce mi-a atras atenția în acestă amenajare este combinația de bleumarin al textilelor cu lemnul de cireș al mobilierului și cremul pereților. Schema cromatică amintește parcă de o vacanță de iarnă petrecută la mare. Culoarea pereților este cea care imprimă o stare de spirit definită prin blândețe și integritate. Mai mult, face din acest spațiu un loc unde să ne simțim eliberați pe dinăuntru. Ballet White afirmă în mod profund că aici este acasă!

Lucia Leca

Lucia Leca

Buna!

Sunt Lucia, tânăr arhitect de interior, explorator de concepte, inventator de soluții.

Sunt absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București iar misiunea mea în profesia de arhitect este să găsesc un echilibru estetic și funcțional în spațiile locuite și nu numai. Proiectele mele au un cuvânt-cheie: coerența. Îmi plac provocările, munca în echipă și atitudinea experimentalistă.

Putem să stăm de vorbă despre proiectele voastre de amenajări dacă îmi scrieți pe adresa info@culoareata.ro.

Alternativ, pentru consultații, lucrări de portofoliu sau interviuri, vă aștept în mediile sociale.
Lucia Leca

Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post