Coniac si diningul spune o veche poveste

În Idei de amenajare a bucatariei, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

Până nu demult, culoarea coniacului era des întâlnită în spațiile de zi ale caselor noastre. Este o culoare caldă, ușor de integrat într-o diversitate de contexte prin textile, mobilier și de ce nu, culoarea pereților. Din cât ne-am documentat, am tras concluzia că acest maro-roșiatic impune un rafinament ce se obține prin stiluri cu elemente clasice, creând astfel interioare fără vârstă, sau a unor influențe tradiționale, în funcție de zona de influență culturală. Masa este cea care reunește familia și cadrul amplasării ei este de cele mai multe ori primitor. De aceea am ales să scriem astăzi despre dininguri în culoarea caldă a coniacului. Haideți să vedem pentru ce combinații cromatice putem opta!

Coniac și albastru

amenajare dining_coniac_albastru bleu turquoise

Turquoise și albastru contrastează lângă culoarea coniac. Combinația poate fi adoptată cu succes în stilul retro, glam sau rustic, pentru că este extrem de versatilă. E bine să adăugați accente de negru sau gri închis cu ajutorul corpurilor de iluminat.

Coniac și portocaliu

amenajare dining_coniac_portocaliu

Poate că nu ne-am fi gândit cât de simplu e să aducem nuanțe și tonuri ale portocaliului în aceeași încăpere cu ajutorul tablourilor! Compoziția grafică are un impact vizual definitoriu pentru încăpere. Albul descrie motive grafice sau pauze cromatice, astfel încât ochii și psihicul să nu obosească.

Coniac și negru

amenajare dining_coniac_negru_

Noi credem că această culoare vorbește despre vârstă, despre canapele din piele, despre mirosul cărților vechi și al fumui de trabuc, despre lambriuri patinate de vreme. Albul, grejul închis, negrul și accentele subtile aurii se încadrează cu succes în crearea unei atmosfere coloniale. Piesele de mobilier caracteristice sunt cele Chesterfield și cele coloniale.

Coniac și verde

amenajare dining_coniac_verde

În stilul mediteraneean întâlnim de multe ori această culoare, cu preponderență spre tonuri de sienna, piersică sau ocru. Și pentru că verdele proaspăt sau cel olive e des întâlnit în vegetația acestor zone, combinația cromatică între una din cele două culori și nuanțe de coniac devine naturală. Ne-a plăcut podeaua din lemn masiv vopsit în verde, care devine un fundal vesel pentru mobilier.

Coniac și alb

amenajare dining_coniac_alb crem

Albul, culoarea declarată a anului, este versatilă și ușor de adoptat oricărui stil al designului interior. Această industrie, ca și cea a designului grafic, construiește impresii începând cu această non-culoare și cu tonurile ei aferente. În amenajări, suprafețele albe primesc pete de culoare. De la această regulă nu fac excepție nuanțele coniacului, în cazul în care optați pentru stilul franțuzesc modern, scandinav sau retro. Așa cum am spus și mai sus, adăugați nuanțe de verde, albastru și gri preluate din natură. Și nu uitați de corpurile de iluminat metalice!

Culoarea coniacului în amenajările locurilor de luat masa devine versatilă, emanând căldură și siguranță. Nuanțele sale funcționează foarte bine în scheme monocromatice (pline de masculinitate), noncromatice (cum sunt cele cu alb și negru) sau alături de nuanțe variate de verde, albastru și portocaliu. Și nu uitați: coniac nu înseamnă doar piele, împletituri din nuiele și textile! Pereții în această culoare pot fi obținuți prin texturi ale lemnului natur, vopselurilor pe glet sau tapet cu fibre naturale.

 

 

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post