Tips & Tricks: cum să-ți redecorezi peretele

În Idei amenajare dormitor, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

 

Dormitorul trebuie să fie locul cel mai primitor și confortabil dintre toate camerele casei.

Dacă ești o fire jucăușă, amuzantă și-ți dorești ca dormitorul tau să reflecte acest lucru, îți sugerăm să îți accesorizezi unul dintre pereții camerei cu buline. Cui nu-i plac bulinele?

Este foarte simplu să faci asta. Ai nevoie de vopseluri, în culorile preferate, pentru a putea desena fundalul și bulinuțele. Ți-ar mai fi de folos niște buline din carton, desenate și decupate chiar de către tine, pe care să le lipești de perete cu bandă dublă adezivă.

Noi ne-am gîndit să folosim pentru peretele nostru o culoare în nuanță Scarlet și un Alb mat. Această combinație ne trimite cu gândul la “Ceaiul de la ora 5”, specific locuitorilor Regatului Marii Britanii.

Pașii care te conduc spre un rezultat minunat, sunt foarte ușor de urmat:

1.Trebuie să începi prin a pregăti peretele pentru aplicarea vopselei  în nuanța Scarlet. Peste acest pas treci foarte rapid, cu o șmirgheluire a zonei și aplicarea unui strat de amorsă.

2.După ce amorsa s-a uscat, vine partea cea mai colorată și interesantă a proiectului. Înainte să te apuci să zugrăvești nuanța Scarlet pe perete, asigură-te că ai lipit bine bulinuțele, acolo unde ți le dorești, astfel încat, în urma aplicării primului strat de culoare, să îți desenezi urma cercului.

3.Primul strat de culoarea este aplicat, iar peretele începe să prindă viață. Este momentul în care poți arunca o privire de ansamblu asupra a ceea ce va fi un produs finit, întrucât, bulinuțele din carton lipite te pot ajuta să îți imaginezi cum va arăta peretele dormitorului tău. Acum va trebui să dezlipești ușor bulinele din carton de pe perete, și să umplii conturul desenat, cu Albul mat. Acest pas, îți solicită mai mult atenția la detalii, concentrarea și un pic de îndemânare. Dar, să nu uităm că răbdarea și alegerea unor materiale de calitate, îți pot fi de mare ajutor în obținerea unui produs pe placul tău.

4.Ultimul, dar nu cel mai nesemnificativ pas, este acela în care îți admiri opera de artă, purtând în cap un coif de boiangiu făcut din foi de ziar. Altfel nu se poate încheia în termeni optimi un proces!

Sperăm că ți-am fost de folos, și că tu vei avea de acum încolo peretele cu buline care îți va inspira energie și îți va transmite vibe-uri pozitive.

Sursă foto: www.pintrest.com

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post