Culori calde: Ivoire & Olive

În Idei amenajare living, Idei de amenajare camere de tineret, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

 

Toamna vine cu pași repezi și în locuințele noastre. Când soarele devine mai blând, verdele se transformă treptat în maro, inspirând melancolie. Texturile se întrec, alături de culori specifice. O atmosferă plină de duioșie se conturează pe un fundal în tonuri provenite din natură. Mansardele reprezintă cadrul ideal pentru trăirea sentimentului de melancolie, mai ales în prezența căldurii lemnului masiv.Totodată, mansarda poate fi martorul și complicele tău în organizarea timpului liber. Fie că-ți dorești să o transformi în loc de joacă pentru copil, colțul pentru citit, mini-cinematograf sau spațiul în care îți hrănești pasiunile, ea va fi acolo pentru tine.  De multe ori întâmpinăm dificultăți în alegerea unor culori care să ne transmită vibe pozitiv, liniște și calmitate, dar să fie și inspiraționale.

Ivoire și olive pal sunt baza cromatică a oazei de liniște. Verdele, timid, infuzează interiorul cu mulțumire. Plantele ce aduc prospețimea naturii, completează aspectul prin umbre și lumini jucăuse pe perete. Atenția se îndreaptă către „Impensable”, după denumirea parisiana, sau mai exact nuanța Antique Jade 465. Și bineînțeles, Seahorse 2028. Nuanțele sunt varietățile unei culori, ieșind din sfera de rigiditate, ajungând să fie chiar personalizate. Astfel, beneficiarul direct se poate bucura pe deplin de exact ceea ce-și dorește. Acum, cu toate inovațiile care există pe piața de specialitate, consumatorilor le sunt oferite nenumărate posibilități, care urmăresc satisfacerea tuturor nevoilor și, în același timp, unicitate. Evoluam cu o viteză de neimaginat, iar dorințele noastre sunt dintre cele mai deosebite.

Dacă te identifici cu cei trei C (comod, cald, calm), ar trebui să te îndrepți spre stilul scandinav.

Stilul scandinav este unul din cele mai puternice trenduri actuale. În general, este caracterizat de combinații alese cu grijă și elemente simple. Acest limbaj estetic a umplut cataloagele pentru design interior din întreaga lume și a devenit un stil distinctiv în multe locuințe.  Scopul este acela de a atinge un echilibru natural. Lemnul masiv, sacru în această cultură, și albul zăpezii reprezintă schema cromatică de baza.

Cum putem aduce însă note vibrante acestui stil?

Prin culori ca Blue Toile și accente de galben închis, pentru un strop de dinamicitate. Turquoise amintește de casele de pe malurile lacurilor. Este o culoare proaspătă și vioaie pentru încăperi încălzite de razele domoale ale soarelui!

Suntem conștienți de faptul că, pentru unii, agitația este stilul lor de viață. În acest caz, păstrăm aceleași culori, nuanțe și tonuri, dar pentru alte încăperi ale casei, sau alte viziuni ale modului de îmbinare.

Sursă foto: www.benjaminmoore.com

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post