Ce culoare are vacanța ta?

În Idei amenajare dormitor, Idei amenajare living, Idei de amenajări interioare de Patricia DobrinLasă un comentariu

Auzim adesea spunându-se că felul în care gestionăm timpul nostru liber ne defineşte personalitatea. Cu toţii preferăm să abordăm activități dintre cele mai diverse, care să ne aducă un maxim de beneficii și să ne relaxeaze. Ne place tuturor să călătorim, să vizităm tărâmuri îndepărtate care să ne ajute să ieșim din eternul cotidian. Și care ar putea fi momentul cel mai potrivit dacă nu vacanța de vară, cea mult așteptată. Alegerea destinației este întotdeauna o provocare. Ne dorim să avem parte de aventură, de cât mai multe experiențe memorabile, să ne distrăm, să încercăm lucruri noi, să facem cunoștință cu alte culturi, să învățăm sau pur și simplu să ne regăsim și să ne reconectăm cu noi înșine.

Vacanțele ne inspiră chiar dacă nu conștientizăm întotdeauna acest lucru. Locurile vizitate ni se dezvăluie cucerindu-ne și trezind în noi dorința de a păstra cât mai mult din emoțiile frumoase acumulate pe alte meleaguri. Avem nevoie de amintiri și nu doar un obiect ne poate evoca o amintire, ci și o culoare, un parfum, un zumzet, un cântec.

Paletele coloristice ale oraşelor vizitate pot fi o sursă inepuizabilă de idei pentru a crea compoziții murale care să ne vorbească despre locul preferat chiar la noi acasă. Printre cele mai colorate destinații turistice se regăsesc și cele trei surse alese pentru a ne inspira. 

Insula Burano.Italia

venetia- insula burano-locuinte colorate

Cunoscuta insulă, deși situată la 7 km.de Venetia, pare că are un aer tropical special ce are puterea de a însufleți instant orice vizitator. Toate casele din Burano urmează în mod evident un șablon coloristic datând din „epoca de aur” când insula devenise înfloritoare. Circulă o serie de legende dar un lucru cert este că cine dorește să își picteze casa trebuie să anunțe primaria pentru a-i fi trimisă o lista de culori din care are voie să aleagă.

Oranj-electric, roz-flamingo, cărămiziu, bleu-strălucitor,verde-Adam, galben-viking, culori tari  greu de asociat dar totuși alăturate într-o succesiune amețitoare. Sub ce formă ar putea face parteneriat într-o amenajare contemporană?

Aveți mai jos câteva sugestii.

amenajare dormitor_bleu

amenajare_living-turcoaz-roz

Wroclaw. Polonia

wroclav_polonia locuinte multicolore

O destinație populară, apreciată în mod semnificativ de turiști este și Wroclaw, o versiune pesemne mult mai atrăgătoare a Cracoviei, cu o mulțime de atribute culturale, cu un melaj de influențe austriece, prusace și boemiene. Orașul are un caracter arhitectural idilic, perfect pentru cei în căutare de astfel de oaze.

Culori în tonuri calde sau reci ușor de integrat în orice locuință. Iată și exemplele:

amenajare living_verde,oranj

amenajare dinin-rosu

Jodhpur.India

jhodpur-orasul albastru

Oraș al Soarelui denumit astfel după seninul cerului, Jodhpur este celebru în special în ultimii ani datorită inspirației pe care a insuflat-o regizorilor de film.

Se spune că familiile de brahmani au inițiat moda vopsirii locuinței în albastru, culoare ce definea regalitatea, pentru a se diferenția de restul rezidenților, însa în scurt timp aceștia au preluat exemplul. O alta explicație pare a fi soluția specială obținută din sulfat de cupru și var folosită împotriva termitelor ce era aplicată peste finisajul exterior.

Indiferent care ar fi varianta reală, acest oraș reprezentativ al Indiei rămâne în amintirea turiștilor ca „Orașul Albastru”, cu siguranță un tărâm exotic încărcat de istorie, mistic, extrem de fascinant iar albastrul predominat al clădirilor contribuie din plin. O culoare vibrantă ce poate să ne aducă relaxarea și calmul de care avem atâta nevoie și care se poate așterne de minune pe oricare dintre pereții dormitorului sau living-ului nostru.

amenajare living bleu albastru

În concluzie, priviţi cu atenţie în jurul vostru! Oriunde aţi fi aveţi şansa să aflaţi  în apropiere surse de inspiraţie minunate. Dacă ceea ce vedeţi vă insuflă o stare specială cu siguranţă  le-aţi descoperit. Un exerciţiu creativ la îndemana oricui!

Patricia Dobrin
Ultimele postari ale lui Patricia Dobrin (vezi toate)

Distribuie acest post