Metalul ruginit poate arăta excelent

În Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Lucia LecaLasă un comentariu

V-am promis într-un articol anterior (AMENAJĂRI NOI SAU UNDE MERGEM SĂ BEM CAFEAUA) că voi detalia modalitatea prin care puteți obține suprafețe metalice ruginite cu ajutorul „substanțelor” adunate din bucătărie. Nu e necesar să le lăsați din septembrie până în iunie sub intemperiile vremii, mai ales că există riscul să nu obțineți o textură uniformă. Așadar, dacă doriți să „grăbiți” reacția chimică a coroziunii, aplicați pe o bucată metalică oțet cu sare (1l oțet – 100g sare) cu un burete. A doua zi, degresați și aplicați un convertizor de rugină, care împiedică formarea unui nou strat coroziv. Pentru un timp destul de îndelungat, suprafața metalică este salubră și o puteți utiliza chiar și pentru un blat de masă. Iată câteva exemple de aliaje corodate.

Tablă lisă             Tablă perforată      Tablă ondulată     Tablă zincată        Tablă cupru       Corten

amenajare_metal ruginit_mostre

Dar haideți să vedem și câteva exemple deja puse în practică! Se încadrează de minune în stilul industrial!

Tabla zincată, mai groasă, poate fi utilizată cu succes ca polițe montate între bucăți de piatră. Combinația cromatică este subtilă în exemplul de amenajare între griul metalic și nuanțele de grejuri ale pietrei.

amenajare_metal ruginit_polite

Tocul unui gol de ușă dintr-un perete placat cu piatră oferă o senzație mai aerisită asupra unei intrări. O altă modalitate de a utiliza acest material este placare cu bucăți mari de tablă, cu prinderi la vedere, în spatele unui pat monumental, pentru un contrast de textură și culoare sporit în amenajare între maro stejar, alb și gri plumburiu. Vă recomandăm să amplasați un radiator la baza acestuia.

amenajare_metal ruginit_perete toc

Pentru amenajarea unei bucătării, tabla ondulată poate fi folosită ca frontul unui bar. Este ideală ca material pentru o întreținere ușoară. Nu trebuie să vă mai faceți griji în legătură cu murdăria ce se poate depune din cauza vârfurilor de încălțăminte.

amenajare_metal ruginit_front bar

Ce ați spune dacă tot tabla ondulată ar deveni peretele accent din living? Varianta este adoptată într-o amenajare interioară a unui apartament din Copenhaga. Saaaau… pereți unei terase uitate din spatele casei?

amenajare_metal ruginit_perete interior

În amenajările interioare, tabla perforată poate da chiar o senzație de material nobil de la depărtare, indiferent dacă și-a pierdut luciul!

amenajare_metal ruginit_scara lavoar

Cel mai folosit tip de metal ruginit pentru amenajările de interior este corten. Nu vă imaginați că e un material ieftin. Pe suprafețe mici, folosit ca accent, merită din plin! Șemineele îmbrăcate în corten înnobilează atmosfera.

amenajare_metal ruginit_semineu

Ce spuneți de această bucătărie care poate fi ascunsă în spatele unui front de mobilier glisant? Și baia arată foarte bine!

amenajare_metal ruginit_placari baie bucatarie

Pentru că este un material destul de rezistent, care oferă cu ușurință suplețe pieselor de mobilier și nu numai, place arhitecților! Cei de la Marretti au conceput o scară minimalistă. Alegeți cu grijă însă sistemul de prindere în perete al fiecărei trepte și chiar materialul din care este construit peretele!

amenajare_metal ruginit_trepte scara

Acum ce spuneți? Credeți că arată bine textura metalului ruginit în amenajările interioare? Dar în casa voastră?

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post