Idei pentru mobilier cu alb înzidit

În Idei amenajare dormitor, Idei amenajare living, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

Depozitările înzidite sau built-in au marele avantaj că oferă maximizarea spațiului folosit. Există și alte variante în afară de uzuala mobilare a nișelor, care de cele mai multe ori nu se pretează funcțional și estetic unui mobilier de serie. Datorită evoluției feroneriei, a creșterii dimensiunilor plăcilor prefabricate și a multitudinii de companii ce execută mobilier pe comandă, e facil să optăm pentru astfel de mobilier. Haideți să vedeți ce am găsit noi!

Locuri de odină la fereastră sau în lumea cărților

amenajare dormitor_mobilier inzidit casa radiator_alb olive gri

Dacă vă place să citiți o carte în natură, atunci ferestrele cu banchete facilitează apropierea de spațiul exterior. Sunt ideale câteva perne și alăturarea unei biblioteci, care poate fi deschisă sau poate avea o parte inferioară pentru depozitare.

Majoritatea locuințelor din România, mai ales cele din blocuri, au un parapet înalt (aproximativ 90cm) din considerente termice, facilitând amplasarea echipamentelor ce oferă acest confort. Noi găsim acest lucru un avantaj – te încălzești într-o zi de iarnă sau ai parte vara de răcoare. În contextul dat, bancheta e bine să o amplasați la aproximativ 10cm distanță de calorifer și să aibă picioare cât mai înalte, astfel încât aerul să circule de jos în sus, să poată exista acea convecție pentru a asigura numărul de kilowați necesari încălzirii camerei. Dacă doriți un blat deasupra caloriferului, vă sugerăm să prevedeți câteva fante. Practic, v-am povestit câteva principii elementare despre cum puteți realiza o cașă de radiator cu loc de stat integrat.

Încadrarea patului sau noptiere pe verticală

amenajare dormitor_mobilier inzidit pat noptiere_alb

Dacă nu aveți suficient spațiu pentru a trece pe lângă un pat care vă doriți să aibă dimensiuni generoase, mai bine îl înlocuiți cu o canapea extensibilă sau spațiu de depozitare. Ambele variante se împrietenesc destul de bine cu noptierele dezvoltate pe verticală, care pot avea uși atât pe partea dinspre perne, cât și din față. Bineînțeles că arhitecții au exploatat prima variantă, obținând un spațiu de depozitare extrem de versatil.

Pentru mobilierul care ocupă un perete întreg, vă sfătuim să lăsați o marjă de eroare de aproximativ 30mm, pentru că pereții nu sunt drepți. Acești 30mm îi puteți compensa dacă, încă din faza de proiectare, prevedeți o baghetă perimetrală care poate fi în fața sau în spatele planului ușilor. Dacă e poziționată în față, arată ca o ramă și dacă e în spate, ca un nut. Bineînțeles că există și varianta clasică, când vă puteți folosi de o plintă și o cornișă generoasă.

Biblioteci sau orice vrei să depozitezi

amenajare biblioteca living_mobilier inzidit rafturi_alb

Am lăsat pe final cea mai facilă variantă de a aduce în locuințe mobilierul înzidit – anume cea a bibliotecilor. Într-o expresie estetică mai modernă sau clasică, cu uși sau doar rafturi, biblioteca înzidită nu ocupă mult spațiu în plan și oferă suficient. Nu uitați totuși că această variantă utilizează înălțimi mari, deci e bine să alăturați o scară, individuală sau atașată pe role, astfel încât să puteți accesa rafturile de la înălțimea de 2m în sus.

Alte idei

amenajare_mobilier inzidit_alb

Bineînțeles că puteți aborda orice stil pentru mobilierul înzidit. Părerea noastră este să provocați funcționalitatea spațiului pentru depozitare, astfel încât soluțiile creative să aducă rezolvări practice.

Sperăm că v-am inspirat!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post