RADIATOARELE DECORATIVE – ÎNTRE SIMPLU CAPRICIU ŞI NECESITATE (II)


Warning: Undefined array key "share" in /home2/culoareata/public_html/wp-content/plugins/x-facebook-comments/functions/output.php on line 90

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home2/culoareata/public_html/wp-content/plugins/x-facebook-comments/functions/output.php on line 90

În Idei de amenajări interioare, Tips & Tricks de Patricia DobrinLasă un comentariu

poezie iarna

Dincolo de frumusețea de netăgăduit a diafanei pături de nea și a jucăușilor fulgi ce se aleargă unul pe altul într-un dans amețitor, iarna este anotimpul care ne îndeamnă la reflecție, la intimitatea unui cămin primitor care să ne pună la adăpost de urgia ce ne pândește din afară.
Sursa de încălzire are un rol foarte important în realizarea ambianței unui spațiu care să primească, să îmbie la introspecție, la liniște și să dea acea notă de siguranță ce ne-o dorim cu toții acasă.

De cele mai multe ori, fiind puși în situația de a alege radiatoarele pentru locuința noastră, constatăm că apar o mulțime de aspecte pe care ar trebui să le luăm în seamă. Am pregătit mai jos un mic ghid de început, așa încât să reușiți să vă dați seama în primă instanță de ce anume aveți nevoie, pentru a putea alege mai apoi în cunoștință de cauză.

radiatoare decorative _amenajare stil modern

1.Un prim pas este calcularea unui necesar de caldură.
Ideal ar fi ca acest calcul să fie realizat de un proiectant de instalaţii termice, mai ales dacă vă aflați în fața unui proiect amplu. Capcana în care puteți să cădeți este fie să montați radiatoare care să nu acopere necesarul termic iar încălzirea încăperilor nu se va face corect, fie să montați radiatoare cu puteri mult superioare, fapt care cauzează un disconfort evident.

În cazul în care intervenția pe care o veți face este limitată, puteți folosi un calculator online. Pe site-uri românești, găsiți astfel de instrumente de calcul. Introducând corect datele cerute veți obține imediat un rezultat destul de exact. În funcție de spațiul pe care încercați să îl încălziți veți avea de ales între radiatoare care produc o cantitate de căldură mare, medie sau redusă.

radiatoare calculator necesar caldura

2. Potrivirea cu designul camerei

De vreme ce radiatoarele au trecut de mult de epoca în care erau doar o necesitate, stilul și culoarea radiatorului nu sunt de neglijat. Astăzi radiatoarele sunt la fel de importante în realizarea atmosferei generale a locuinței precum pardoseala sau sistemul de iluminat. Ar putea să spună la fel de multe despre locatar ca hainele purtate sau, de ce nu, mașina condusă de acesta.

Din fericire, există pe piață o mulțime de soluții, așa încât asortarea designului radiatorului cu cel al încăperii ar trebui să fie floare la ureche. Vestea ce bună este că puteți renunța la ideea de a face compromisuri în ceea ce privește stilul în favoarea eficienței tehnice. Aveți posibilitatea de a opta pentru soluții care să îndeplinească cu succes ambele condiții.

radiatoare decorative_amenajare_design modern_galben_verde
3. Cu termostat sau fără?

Robineții sunt parte integrantă a radiatorului pe care îl veți alege. Cu siguranță, pe lângă design și culoare, veți avea de optat și pentru tipul de reglare pe care îl oferă aceștia: manuali (varianta clasică) sau termostați. Cei din urmă vă vor permite să mențineți o temperatură constantă în cameră, fiind bineînțeles mai costisitori decât cei clasici. Atenție însă asupra faptului că diferențele mari de temperatură între camere pot duce la fenomenul igrasiei.

Prin urmare, dacă nu se dorește un control individual al temperaturii după modelul pensiune/hotel unde fiecare client trebuie să aibă posibilitatea să își seteze temperatura dorită, mergeți pe robineți manuali. Termostatul centralei (pentru apartamente) este suficient pentru a menține o temperatură ambiantă confortabilă.

radiatoare_termostat

Chiar dacă iarna e la final, tot mai avem nevoie de căldură acasă! 🙂

Patricia Dobrin
Ultimele postari ale lui Patricia Dobrin (vezi toate)

Distribuie acest post