Anterior, colegii mei au abordat subiectul amenajării camerelor pentru copiii sau pentru tineret. Ei au abordat în mai multe articole ce culori e recomandabil să utilizați în camera lor sau ce tip de atmosferă să alegeți. Pentru că mai e puțin până la începutul anului școlar, ne-am gândit să aprofundăm și tema referitoare la birouri, atât sub aspect estetic, cât și funcțional. Doar de asta ne vom ocupa ceva vreme de acum încolo și copii și părinții! J Haideți să vedeți!
Casa
O modalitate bună de a concentra atenția celor mici în timpul temelor este de a-i îndrepta cu fața către un perete. Dacă are și laterale pentru a bloca unghiul extins de vedere, atunci eficiența metodei este sporită. O „cutie” montată pe perete pe post de birou sau o „căsuță” îi va face să se simtă protejați, ca într-un ascunziș.
E clar că ideea a pornit din stilul scandinav și arată excelent în combinația alb-gri-negru, alb-turquoise prăfuit-lemn natur.
Blatul
Da, e greu să oferi spațiu de lucru într-o cameră de copil, mai ales în cele ale apartamentelor în blocuri. Abia dacă are loc un dulap în 2 uși, un pat și câteva rafturi pentru jucării, dar să mai existe spațiu și pentru un birou. Iar copiii oricum se întind peste tot. Ceea de e recomandabil este ca un blat lung, cât un perete (cel mai îngust eventual), să reprezinte biroul lor. Sub acesta pot fi dulapuri sau sertare și deasupra polițe, toate destinate depozitărilor pentru joacă sau școală.
Și, da, gri neutru e ușor de întreținut și de adaptat atmosferei pe care fiecare copil în parte o preferă.
Extensia
Dacă chiar duceți lipsă majoră de spațiu, un blat glisant de sub un pat înalt poate fi varianta salvatoare. Într-o „cutie” cu o adâncime de minim 70cm, înălțime între 70 și 76cm și lungime de minim 2m, puteți „comprima” un loc de dormit, depozitări și un birou. Scaunul este aferent sau se poate integra și el.
Vechea bancă sau banca scaun
Băncile claselor de până în anii ’90 erau ergonomice, destinate să răspundă potrivit înălțimii copilului în funcție de vârstă și dezvoltării corecte a corpului. În plus, erau rezistente, modulabile și ușor de multiplicat. Drept urmare au devenit surse de inspirație pentru designeri, după o lungă perioadă de a respinge ideologic aspectul lor.
Planșeta
Cred că și noi, adulții, ne dorim un astfel de birou, indiferent că este vorba despre locului de lucru de la servici sau de acasă. Sertare cu înălțimi mici pentru rechizite și foi, blaturi care ascund prize sau blaturi care se rabat, toate au scopul de a oferi o organizare cât mai specifică a activității. Ce ne-a plăcut aici este sulul de hârtie prins pe un picior, pe care îl poți derula infinit (până la înlocuire totuși) și planșeta extensibilă.
La final, vă recomandăm câteva schițe cu dimensiuni ce ar trebui respectate pentru birourile copiilor, în caz că doriți să îl faceți „pe comandă”.
Până al următorul articol, vă dorim emoții cât mai puține, în caz de prima zi de școală sau grădiniță!
- garduri verzi - aprilie 20, 2018
- Mici scenografii pentru Paști - martie 28, 2018
- Frunze argintii naturale pentru Crăciun - decembrie 22, 2017
Distribuie acest post