Parchet în alt loc decât pe pardoseală

În Idei amenajare living, Pentru acasă de Lucia LecaLasă un comentariu

În căutarea noastră de idei trăsnite, am dat peste modalități de a folosi parchetul altfel decât cel convențional. Haideți să vă arătăm câteva, apoi vă explicăm cum poate fi montat și ce proprietăți trebuie să aibă.

Zonă de odihnă ca un cocon

amenajare living_parchet_perete plafon

Atunci când ne dorim suprafețe care să aibă continuitate în finisare, alegem de obicei materialul care rezistă cel mai bine tratamentelor dure. În cazul „benzilor” ce se întorc pe pereți, plafon și pardoseală putem folosi textura gresiei (e soluția adoptată în general pentru zona dușurilor și a căzilor) sau a parchetului (pentru zona locului de luat masa și holuri). „Benzile” au rolul de a crea sentimentul de intimitate și dacă primesc un tratament cald, cum e lemnul, va contribui la obținea acestei senzații.

Un volum cu rafturi inserate

amenajare birou_parchet_perete rafturi

Este simpatică ideea aceasta de birou deschis pentru un cuplu tânăr! Volumul placat cu bucăți de parchet ascunde de fapt o baie de servici și înglobează pe trei laturi nișe cu rafturi pentru cărți, obiecte decorative și plasmă.

Plafonul cu aceeași textură ca pardoseala

amenajare living_parchet_tavan pardoseala

În încercarea noastră de a merge „dincolo de plafonul alb”, am descoperit o tendință destul de mult practicată. Plafonul din lemn ajută crearea impresiei unei înălțimi mai mici a încăperii și marchează zone de interes. Practic, se creează două suprafețe orizontale paralele, care scot în evidență obiectele dintre ele cu acuratețe și simplitate.

Peretele „vedetă” din dormitorul tău

amenajare dormitor_parchet_perete vedeta

Definiția „peretelui vedetă” pornește de la tratamentul contrastant cu imaginea de ansamblu a interiorului, atât prin textură, cât și prin culoare. Este cel mai ușor de realizat, mai ales când vine vorba despre placarea lui cu lemn. Cel mai ușor și la îndemână este să utilizăm câteva bucăți de parchet, mai ales că suprafața de acoperit a peretelui este în general mai mică ca cea a pardoselii.

Ei, acum să vă explicăm cum e mai ușor de realizat. Pe piață există parchetul cu sistemul Just clic! care are o flexibilitate mare în ceea pe privește montajul. Ca să putem realiza o lambrisare cu el e nevoie în primul rând de montanți de lemn aplicați pe perete (găsiți ușor cherestea rindeluită de 70x28mm) la un inter-ax de 645mm.

amenajare living_parchet Emenatwork _lambriu Egger

E bine să lăsați 10mm distanță perimetrală (de la pardoseală, plafon și pereți), astfel încât lemnul să poată lucra. Montați prima placă la boloboc în șuruburi ce ulterior vor fi acoperite de plintă. Partea superioară, lamba, se prinde cu ținte.

amenajare living_parchet Emenatwork _lambriu Egger pasi

Continuați apoi montajul plăcilor ca și cum ar fi vorba despre o suprafață de parchet, montând cel de-al doilea rând cu rosturile pe jumătatea plăcilor primului rând. Apoi continuați în aceeași manieră până sus și aplicați perimetral colțare de închidere.

amenajare living_parchet Emenatwork _lambriu_Eggeri

Cât despre esențe și culori, găsiți o varietate mare aici. Noi îl recomandăm pe cel Egger Cork+ pe care îl găsiți și la Emenatwork, care are 10mm grosime. Ne place pentru că are două straturi bază de plută, adică un coeficient bun în izolarea fonică. Sperăm că v-am inspirat pentru a obține un finisaj cu continuitate de pe pardoseală, pe perete și de ce nu, pe plafon!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post