Dramaturgie în verde

În Idei amenajare dormitor, Idei amenajare hol, Idei amenajare living, Idei de amenajare a bucatariei, Idei de amenajări interioare de Lucia LecaLasă un comentariu

Din ce în ce mai multe case sunt amenajate cu ajutorul arhitecților sau a designerilor, ajutându-i pe cei ce se bucură de spațiu în fiecare zi să-l umple cu personalitate și curaj. Nu vom vorbi despre materialitatea suprafețelor construite, despre texturi sau lumină. Vom prezenta pur și simplu o culoare cu mult șarm! Este curajoasă, mai ales pentru persoanele cărora le plac interioarele cu iz de dramaturgie.

Se spune că verde este culoarea primăverii, cea care exprimă readucerea la viață a naturii: verde praz, mentă sau fistic, pe când într-o amenajare verdele celui de-al patrulea anotimp poate aduce accente aristocratice. Este vorba despre Absolute Green de la Benjamin Moore. Haideți să vă arătăm câteva variante!

Natural

amenajare birou_verde inchis

Combinația de verde închis cu lemn masiv ajută la crearea unei atmosfere scandinave. Iată cum negrul subliniază profunzimile și în amenajările de interior. Cei cu suflet mai tânăr pot înlocui negrul cu alb.

Aristocratic

amenajare_verde inchis

Cu ocazia acestui articol, vă împărtășesc o ideea din cartea „A pattern language. Towns. Buildings. Construction” de Christofer Alexander, Sara Ishikawa, Murray Silverstein. Există un capitol „A room of one’s own”. Pe scurt, se povestește faptul că persoanele nu pot fi apropiate de alte persoane, dacă nu au ocazia de a fi alături de sinele lor. Un spațiu minim pentru fiecare reprezintă măcar un birou, un loc unde să fie doar cu gândurile sale. Mi se pare că exemplele de mai jos exprimă perfect această idee, mai ales că transmit intimitate, personalitate, de ce nu dramaturgie. Accente aristocratice în amenajări ca ocru, olive, negru și maro vin din asocierea acestor culori. Alături de mobilier cu tapiserie albă, mov și roz aduc mai multă prietenie amenajării.

amenajare dormitor living_verde inchis

Modern

amenajare dining bucatarie_verde inchis

Revenind la lucruri mai actuale, verdele închis devine backgroundul perfect pentru corpuri de iluminat sau mobilier cu părți metalice din cupru sau bronz. Adăugați un pic de roșu și veți crea un cadru perfect pentru o poză de revistă.

Acum vă pun o întrebare: „Ce face o culoare să fie numită potrivită?”. Pentru că Absolute Green s-a dovedit a fi foarte potrivită pentru fundal aristocratic!

Lucia Leca
Ultimele postari ale lui Lucia Leca (vezi toate)

Distribuie acest post